Bohemka remizovala s Plzní

Plzeň vedla po gólu Mosquery, ale po pauze srovnal Drchal první ligovou trefou za Bohemians.

Bohemka remizovala s Plzní

Proti Plzni si ligový debut za Bohemians odbyl Prekop. Samotné utkání začalo vyrovnaně, ale do vedení šla Plzeň. Mosquerova rána zpoza šestnáctky byla tečovaná a skončila v síti. Krátce před pauzou pálil v pokutovém území Havel, ale Valeš reflexivním zákrokem jeho střelu vyrazil. Ještě v první půli pálil křížem Hronek, ale Tvrdoň střelu nohou vyrazil. Po přestávce uháněl s míčem Drchal a brankář Plzně ránu ke své levé tyči zvládl vyrazit. Po přestávce Drchalovu ránu zneškodnil Tvrdoň. Následoval ovšem roh, který využil právě Drchal k vyrovnávací trefě. Pak se brankář Plzně zaskvěl proti Hejdou sražené přihrávce, ale i okamžité dorážce Drchala. V samotném závěru pak Kovařík z rozehraného přímého kopu napálil břevno. 

BOHEMIANS PRAHA 1905 - FC VIKTORIA PLZEŇ 1:1 (0:1)
Ďolíček • sobota 01.10.2022 • 16:00 • 10. kolo F:L

Branky: 53. Drchal (Květ) - 24. Mosquera
Rozhodčí: Zelinka - Paták, Dohnálek
ŽK: Kovařík, Beran - Havel, Jemelka
Diváci: 5712

Bohemians Praha 1905:
Valeš - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál, Jindřišek, Jánoš (82. Krch), Prekop (72. Mužík) - Hronek (56. Kovařík), Květ (72. Beran) - Puškáč (46. Drchal)
Trenér: Jaroslav Veselý

FC Viktoria Plzeň:
Tvrdoň - Havel, Hejda, Pernica, Jemelka - Kalvach, Bucha - Pilař (59. Kopic), Vlkanova (76. Čermák), Mosquera (88. Jirka) - Chorý
Trenér: Michal Bílek