Prekop: Při vyložených šancích nám chybělo štěstí

Remízu s Plzní zhodnotil slovenský univerzál Erik Prekop.

Prekop: Při vyložených šancích nám chybělo štěstí

Svůj ligový debut za Bohemians okomentoval Erik Prekop. Slovenský univerzál hodnotil průběh utkání, zisk bodu, využití jeho osoby na postu halfbeka a mluvil i o šancích Klokanů na vítězný gól.

Jaký byl tvůj první ligový start za Bohemians?
Z jednoho úhlu pohledu to bylo úžasné. Na stadion přišlo hodně fanoušků a hnali nás celý zápas dopředu. Byli naším dvanáctým hráčem, jehož jsme měli stále v zádech. Samotný zápas byl zpočátku trošku nervózní a musel jsem si zvykat. Myslím, si, že jak čas ubíhal, dostal jsem se do hry. Za šanci jsem moc rád a zápas od zápasu už to bude jen lepší.

Nám se doma zatím moc nedařilo. Jak jsi stihl navnímat to dění v týmu před tvým příchodem?
Když jsme sem jezdili třeba s Hradcem, věděli jsme, že se tu nevyhrává lehce. Každý má tady respekt, protože kotel za brankou žene hráče celý zápas dopředu. Pokud to vezmu už z pohledu hráče Bohemky, tak zápasy v Ďolíčku nebyly výsledkově povedené a chtěli jsme proti Plzni udělat všechno pro úspěch. Ačkoliv máme jen bod, dle mě se nemáme určitě za co stydět. Jako soupeř přijel favorit na zisk titulu a účastník Ligy mistrů. Bod musíme s pokorou brát. Od začátku jsme věděli, že nás nečeká žádný lehký soupeř, který by nám ještě dal něco zadarmo.

Je tohle první bod, který budeme hodnotit pozitivně?
Vždycky se dá něco udělat lépe, takže i na tomto utkání nalezneme negativa. Může to pro nás ovšem být odrazový můstek. Od začátku na nás bylo vidět, že jsme chtěli vyhrát. Máme na čem stavět. Tenhle bod bereme v pozitivním slova smyslu.

Bohemians - Plzeň 1:1 (0:1)
Bohemians - Plzeň 1:1 (0:1)
 Úvod byl opatrný...
Nechtěli jsme se na začátku dopustit nějaké hloupé chyby, která by nás pak mohla mrzet. Byli jsme trošku zatažení. Jakmile jsme z ojedinělé šance obdrželi branku, snažili jsme se vytlačit celou hru o řadu výš. V tom byl klíč k úspěchu. Nebáli jsme se hrát s míčem jeden na jednoho a dostávali se dopředu.

Představoval obdržený gól psychickou ránu? Nejednalo se ani o nějakou příležitost...
Pokud dostane tým branku, pokaždé s ním zamává. Tahle byla ještě navíc nešťastná z toho pohledu, že Plzeň si do té doby opravdu nevytvořila šanci. Byl to nákop, souboj, poté si balon Mosquera navedl a jeho střelu ještě snad tečoval Tonda Křapka a možná i někdo další. Je to smolné. Možná by střelu Roman Valeš měl, kdyby k těm tečím nedošlo. Musíme si vzít příklad z toho, že jsme nic nezabalili a makali dál. Nakonec bylo v našich silách duel i otočit a brát tři body.

Trenér tě podruhé využil na pozici halfbeka, přičemž v Hradci jsi hrál spíš v útoku. Jaká je tvá pozice?
Lépe se cítím v útoku. Už neřeším, zda přímo na hrotu, či pod ním. Když se naskytla možnost jít do Bohemky, za níž jsem moc rád, bavili jsme se i o variantě, že bych nastupoval na krajních pozicích. Konkrétně na postu halfbeka. Trenér říká, že čím víc pozic umí hráč zahrát, tím je to jednodušší pro hráče i trenéra. Nijak jsem se nad tímto mým využitím nezamýšlel. Trenér mě tam chtěl dát a já s tím neměl žádný problém. Pokud mě tam bude potřebovat, budu na tomto postu hrát.

Po střídání ses do útoku posunul a dostával se i do šancí...
Neměl jsem nijak přesné pokyny. Přešli jsem do rozestavení na dva útočníky. S Vencou Drchalem jsme se měli držet dál od sebe, aby měla Plzeň problémy se zachytáváním nás dvou. V průběhu hry si přivodil Petr Hronek nějaký drobný zdravotní problém, takže mě trenér vysunul výš. Je škoda, že z některé šance nepadla branka. To mě mrzí nejvíc.

Ve druhém poločase jsme měli trojitou šanci. Co chybělo?
Teď po zápase jsem se ještě nekoukal na tu šanci ze záznamu. Martin Dostál dal míč parádně pod sebe. Ještě si navíc počkal na můj náběh. Ve skluzu jsem se snažil zakončovat. Míč se tam odrážel nějak zvláštně. Šlo to snad od brankářovy nohy do ruky a pak to nějak vyrazil. Byly tam dorážky Drchyho (Václav Drchal - pozn. red.) a Honzy Kovaříka. Nejen v této šanci nám chybělo štěstí. Záměrně říkám nejen, protože chybělo opravdu malinko při té střele Koviho v úplném závěru.