Bohemka jasně vyhrála na Slovácku

Hattrickem se ukázal Květ a premiérový gól za Bohemians vstřelil Prekop.

Bohemka jasně vyhrála na Slovácku

Bohemka se v Uherském Hradišti představila bez Hronka a Puškáče. Po deseti minutách domácí brankář Borek fauloval za šestnáctkou Drchala a byl vyloučen. Exekuce přímého kopu se ujal Květ a parádní trefou pod břevno poslal Bohemku do vedení. Na druhé straně Reinberk centrem našel Havlíka, ale jeho zakončení ve skluzu letělo nad branku. Havlík pálil i později, ale střelu chytil Valeš. Krátce před pauzoval přízemní rána Holzera minula branku. Před odchodem do kabin zakončil Prekop střelou na zadní tyč pěknou akci Klokanů, čímž zvýšil náskok. Zkraje druhé půle hlavičkoval Kozák. Brankář Valeš si nadvakrát poradil. Na opačné straně Drchal přihrál Prekopovi. Střelec druhé branky dokázal ještě nahrát osamocenému Květovi, který povedeným obstřelem k pravé tyči přidal svůj druhý gól. Slovácko se dočkalo snížení, když se zpoza šestnáctky trefil přímo do šibenice Reinberk. Na druhé straně po přesném pasu od Berana zkompletoval hattrick Květ. V nastaveném čase dostali domácí ještě možnost zahrávat pokutový kop. K penaltě se postavil Daníček a korigoval skóre na konečných 4:2 pro Bohemians.

1.FC SLOVÁCKO - BOHEMIANS PRAHA 1905 2:4 (0:2)
Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty • neděle 09.10.2022 • 16:00 • 11. kolo F:L

Branky: 77. Reinberk, 90+4. Daníček z penalty - 16. Květ, 45+2. Prekop (Kovařík), 53. Květ (Prekop), 80. Květ (Beran)
Rozhodčí: Petřík - Horák, Vlček
ŽK: Kozák - Jánoš, Prekop, Köstl
ČK: 12. Borek (Slovácko)
Diváci: 4042

1.FC Slovácko:
Borek - Šimko (46. Petržela), Hofmann, Kadlec - Reinberk, Daníček, Havlík, Doski (46. Kalabiška) - Holzer (78. Brandner), Vecheta (14. Nguyen) - Kozák (66. Mihálik)
Trenér: Martin Svědík

Bohemians Praha 1905:
Valeš - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál, Jindřišek, Jánoš (68. Krch), Kovařík (76. Beran) - Květ (87. Novák), Prekop (68. Mužík) - Drchal (76. Bartek)
Trenér: Jaroslav Veselý