Bohemka míří do Uherského Hradiště

Výprava Klokanů jede prodloužit úspěšnou sérii na hřištích soupeřů. 

Bohemka míří do Uherského Hradiště

Další víkend je tady, což znamená, že se fanoušci můžou těšit na další kolo FORTUNA:LIGY. Velká většina prvoligových týmů nastoupí k jedenáctému zápasu probíhající sezony. Svěřence trenéra Jaroslava Veselého zavede los až do Uherského Hradiště. Na tamním Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty se v hostující kabině vystřídají s francouzským Nice, které bylo ve čtvrtek hostem domácího Slovácka v utkání Evropské konferenční ligy. Lépe ho zvládl díky šťastné brance právě tým od Azurového pobřeží, a tak v závěru týdne zavládl v dějišti nedělního duelu smutek.

Bohemians - Slovácko 1:2 (1:1)
Bohemians - Slovácko 1:2 (1:1)
Po jistotě účasti v evropských pohárech došlo k rozšíření kádru kouče Martina Svědíka. Po sedmi letech se vrátil záložník Michal Trávník. Druhým navrátilcem je Tomáš Břečka, který Slovácko opustil před čtyřmi lety. Defenzivu vyztužil střelec dosavadních tří prvoligových gólů Merchas Doski. Svými výkony v dresu Karviné si vysloužil angažmá záložník Vlasiy Sinyavskiy. Dále dorazil z Viktorie Plzeň univerzál Ondřej Mihálik, z Českých Budějovic autor osmnácti ligových branek Patrik Brandner. Největší ohlas pak měl příchod vytáhlého útočníka Libora Kozáka.

Slovácko se muselo vypořádat i s odchody, zejména v ofenzivě. Loňský nejlepší střelec týmu Václav Jurečka zamířil do Slavie. V klubu dál nepůsobí ani Rigino Cicilia a do Sparty odešel záložník Lukáš Sadílek. Útočník Filip Kubala s brankářem Pavolem Bajzou našli nové uplatnění v Hradci Králové.

Ke čtvrtečnímu utkání Slovácka se krátce vrátil Ivan Hašek: "Slovácko se potkalo s velmi kvalitním soupeřem. Když prohrajete takovým gólem, jaký dostalo Slovácko, tak to strašně zamrzí. Teď ten smutek ještě asi umocňuje navíc i fakt, že ve hře bylo utkání vyrovnané."

Bohemians - Slovácko 1:2 (1:1)
Bohemians - Slovácko 1:2 (1:1)
Soupeř Klokanů se zatím nezařadil na vrchní příčky: "Slovácko disponuje širokým kádrem, hráče hodně točí a v dosavadním průběhu soutěže se jim i vyhýbají vážnější zranění. Mohou do zápasů použít veškeré hráče, které mají. Pokaždé ale záleží na tom, jak se na dané utkání zvládnou namotivovat a připravit. U evropských pohárů je to jednoduché a hráči v nich navíc hrají někdy až na hranici vlastních možností. Pak ale takové výkony zopakovat i v zápasech naší ligy už bývá někdy složitější."

Ačkoliv jsou Klokani čtvrtí a Slovácko desáté, tak rozdíl mezi oběma týmy je pouze čtyřbodový: "Letošní ligový ročník je dost vyrovnaný. Zápasy můžou skončit jakýmkoliv výsledkem. Také z tohoto důvodu je pro nás důležité chtít vyhrát a získat co nejvíce bodů. Až po třicátém kole se nakonec ukáže, na co nám bude náš bodový součet stačit."