První hattrick Květa znamená tři body pro Bohemians

Klokani znovu vítězí venku a zůstávají na předních příčkách tabulky. 

První hattrick Květa znamená tři body pro Bohemians

V Uherském Hradišti začala utkání aktivněji Bohemka. Na levé straně manévroval s míčem Prekop a centroval před branku. Jeho nabídka ovšem před brankou jen prolétla. Ještě než došlo k nějaké výraznější příležitosti, udál se na hřišti jiný moment.

Proti unikajícímu Drchalovi vyběhl mimo pokutové území brankář Borek a útočníka Klokanů fauloval. Hlavní sudí nařídil přímý kop pro Bohemians a vzhledem k postavení obou zúčastněných hráčů mu nezbylo nic jiného, než mladého gólmana vyloučit. Do branky přiběhl Filip Nguyen a okamžitě čelil zmíněné standardní situaci. Ze skupinky hráčů nakonec pálil Květ, jehož parádní rána pod břevno znamenala vedení Bohemians.

Slovácko - Bohemians
Slovácko - Bohemians
Ke slovu dostalo v oslabení hrající Slovácko. Na autové vhazování si zaběhl Reinberk a centrem na zadní tyči hledal Havlíka, jenže domácí záložník pálil ve skluzu mimo tři tyče. Tentýž hráč se dostal do střelecké pozice i později. Centrovaný balon odvrátila defenziva Bohemky za pokutové území. Tam si na něj počkal právě Havlík. Míč netrefil ideálně, a tak ránu u své pravé tyče Valeš skryl. Ze střední vzdálenosti pálil i Doski. Střelecký pokus Íránce ve službách Moravanů nepředstavoval pro Klokany nebezpečí.

Před poločasovou pauzou došlo ke vzruchu před oběma brankami. Nejdřív Holzer měl míč v šestnáctce a střílel křížem k pravé tyči, naštěstí přízemní rána prolétla kolem ní do zámezí. Při akci svěřenců trenéra Veselého předběhl Drchal obránce a přihrával pod sebe na Dostála. Zkušený bek už se chystal zakončit, těsně před ním stihl vracející se Doski míč odkopnout mimo hrací plochu.

Klokani přesto odcházeli do kabin s dvoubrankovým náskokem. Drchal se vydal za dlouhým pasem Jánoše a našel na hranici šestnáctky Kovaříka. Levonohý univerzál přistrčil proti noze Prekopovi, jenž chladnokrevnou střelou k levé tyči navýšil vedení.

Druhé dějství začalo šancí domácích. Daníček před kotlem Bohemky centroval na přední tyč, kde se nejvýš vyšplhal Kozák. S hlavičkou vytáhlého útočníka si Valeš nadvakrát poradil.

Zahozené šance litovali domácí záhy dvojnásobně, protože v černých dresech hrající Bohemka trestala. Drchal měl míč v moci na šestnáctce, odkud ho nahrál Prekopovi. Autor druhé branky se s ním obtáčel a nakonec i zvládl nahrát vedle sebe volnému Květovi. Záložník ve službách Bohemians se ničeho nezalekl a povedeným obstřelem kolem brankáře zvýšil na rozdíl třídy.

Slovácko - Bohemians
Slovácko - Bohemians
S chutí hrající Bohemians měli blízko i ke čtvrté brance. Sám na branku uháněl aktivní Drchal. Gólman Nguyen proti němu vyběhl a zakončení dravého útočníka zneškodnil. Naopak přišlo snížení. Reinberk za velkým vápnem napřáhl ke střele a míč poslal přímo do šibenice. Klokani si ale dokázali vzít rychle tříbrankový náskok zpátky. Střídající Beran se protáhl s míčem podél čáry na útočné polovině a křížným pasem přenesl hru na Květa. Do té doby dvougólový střelec si zpracoval hrudí míč před sebe, aby levačkou propálil trefou k levé tyči brankáře Nguyena a běžel oslavit hattrick.

Bohužel v závěru utkání ještě Slovácko korigovalo. Köstl ve vlastním pokutovém území fauloval Brandnera a následoval pokutový kop ve prospěch domácího týmu. Balon si vzal ostřílený exekutor Daníček a zmírnil porážku Slovácka.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Bodů si vážíme a z hlediska tabulky jsou pro nás ohromně důležité. Zápas nás mohl hodit do bojů o záchranu, ale i udržet v klidných patrech tabulky. Chytli jsme domácí v nekomfortní situaci. Zareagovali na nás změnou rozestavení, kterou nám chtěli hru narušit. Duel se zvrhl do osobních soubojů a první poločas pro oko diváka úplně pěkný nebyl. Povedlo se nám naše útoky využít a vytvořit si náskok. Neměli bychom ovšem zápas dohrát takovým způsobem, že přijdeme o čisté konto."