Drchal: Tři body mají pro nás velkou cenu

Vítězství na hřišti Slovácka zhodnotil Václav Drchal. 

Drchal: Tři body mají pro nás velkou cenu

O výhře v Uherském Hradišti mluvil Václav Drchal. Útočník Bohemky se podílel na několika brankách, dalších příležitostech, ale i vyloučení domácího brankáře Borka.

Ze Slovácka odjíždíme s vítězstvím...
Tyhle tři body mají pro nás velkou hodnotu a jsou opravdu velmi cenné. Navíc se jedná o výhru na hřišti soupeře, které jsou vždy hrozně důležité. O zápase nemůžu mluvit jiným způsobem, než pozitivním.

Soupeř na nás vyrukoval s mladým gólmanem Borkem. Šlo o překvapení?
Trenér nás už během týdne upozorňoval na fakt, že u Slovácka pravděpodobně dojde ke změně na postu brankáře oproti čtvrtečnímu utkání s Nice v rámci evropských pohárů. Nakonec se tak stalo, ovšem osud nakonec dopadl tak, že se to moc nezměnilo.

Byl jsi u klíčového momentu, kdy byl právě gólman Borek vyloučen...
Začalo to dlouhým míčem za obranu Slovácka, kam jsem si naběhl. Míč jsem si ještě přistrčil jen kousek před domácím brankářem a on mě fauloval. Pak už asi nebylo o čem diskutovat a ta červená karta byla v pořádku.

Patřily dlouhé míče do náběhů k našim hlavním hrozbám?
Přesně tak. Vycházelo nám to během zápasu a různé situace jsme i dokázali proměnit v góly.

Gólů jsme mohli ovšem dát ještě víc...
Vstřelit na hřišti soupeře čtyři branky je pro tým ohromně povzbuzující a pozitivní. Krom tří gólů Romana Květa jsem mohl nějaký přidat i já, protože do nějakých příležitostí jsem se dostal. Doufám, že se mi povede skórovat příště.

Slovácko - Bohemians 2:4 (0:2)
Slovácko - Bohemians 2:4 (0:2)
Teď trochu s nadsázkou, začal jsi už věřit na magii černých dresů?
No, minulý týden jsme v domácí sadě uhráli remízu s Plzní, což se rozhodně také počítá. Na dresy to házet nebudeme (úsměv).

Tabulka je vyrovnaná a ani čtvrté místo před zápasem nebylo zárukou klidu...
Právě z pohledu tabulky je vítězství v Uherském Hradišti moc důležité. Dokázali jsme se posunout alespoň trochu od některých týmů. Zůstaly nejen za námi ale máme na ně už i lepší náskok.

V útočném trojlístku jsme nastoupili v jiném složení. Jak se vám společně hrálo?
Erik Prekop se z levého halfbeka posunul ke mně na hrot. Myslím, že spolupráce nám celkem fungovala. On si chodil pro míče níž a podstupoval souboje. Já naopak spíš zabíhal za obránce.