V sobotu na fotbal do Ďolíčku, přijede Olomouc!

Bohemians budou chtít navázat na poslední domácí výhru s Hanáky. 

V sobotu na fotbal do Ďolíčku, přijede Olomouc!

Po výhře na Slovácku se Klokani v týdnu chystali na další ligové utkání, které je čeká v domácím prostředí. V této sezoně se představí v Ďolíčku již pošesté. Tentokrát přijede v roli soupeře Sigma Olomouc, jíž se ve venkovních zápasech daří. Domů se vracela s prázdnou naposledy na konci srpna, kdy padla ve městě automobilů s Hradcem Králové. Od té doby vyhrála v Ďolíčku s Pardubicemi (2:0), jasnou výhru přivezla z Českých Budějovic (3:0) a remizovala s Mladou Boleslaví (1:1). V tabulce venkovních zápasů se vyšvihla na čtvrté místo, v té celkové na sedmé se čtyřbodovou ztrátou na Bohemians.

Bohemians - Olomouc 2:0 (2:0)
Bohemians - Olomouc 2:0 (2:0)
Olomoucký kádr se rozšířil o několik nových jmen. Defenzivu posílil Lukáš Vraštil po angažmá ve Zlíně. Ze sestoupivší Karviné dorazil Filip Zorvan. Po neúspěšné baráži v dresu Opavy okusil prvoligovou štaci brankář Tomáš Digaňa. Výběr brankářů pak ještě rozšířil Vilém Fendrich. Dvě posily dorazily i ze zahraničí. Slovenský záložník Denis Ventúra přišel z maďarského Gyirmót SE. Křídelník Jan Vodháněl pak z rakouské Admiry Wacker Mödling. Pětadvacetiletého záložníka tak čeká souboj s bývalým týmem.

Dlouholeté angažmá na Andrově stadionu naopak zakončil Martin Hála. Jak všichni fanoušci Klokanů ví, v červnu zakotvil právě v Bohemians. Kariéru ukončil zkušený Roman Hubník a v týmu dále nepůsobí ani Jakub Yunis. Naproti tomu o poznání mladší Kryštof Daněk odešel do Sparty. Z ofenzivních hráčů přišla Sigma o španělského šikulu Pabla Gonzáleze a do Pardubic odešel Tomáš Zahradníček. Vidina Ligy mistrů přivábila Václava Jemelku do Viktorie Plzeň.

Bohemians - Olomouc 2:0 (2:0)
Bohemians - Olomouc 2:0 (2:0)
Olomouc pokračuje ve střídavých výsledcích, jimiž se prezentovala i v minulé sezoně. Svůj pohled na sobotního soka poskytl Ivan Hašek mladší: "Hráli velmi dobře ze zadních řad a dokázali využívat okének v obraně Slavie. Dá se říct, že vítězství Hanáků bylo zasloužené. Na začátku sezony se ještě hledali a prezentovali se jednoduchým fotbalem. V posledních zápasech už ovšem zaznamenali několik dobrých výsledků, což se projevilo i na herním projevu. Umí využít různých herních variant i rozestavení. Uvidíme, s čím půjdou do zápasu proti nám."

Sigmě patří v tabulce venkovních zápasů čtvrtá příčka: "Lépe se venku hraje samozřejmě týmům, které se vyžívají v rychlých protiútocích. Proti takovým je nutné mít dobrou organizaci hry, a to platí i pro nás. Fanoušci nás určitě budou podporovat a hnát za vítězstvím. Chceme ho pro ně vybojovat!"