V Ďolíčku znovu za bod

Utkání s Olomoucí nabídlo spoustu šancí, ale skončilo smírným výsledkem.

V Ďolíčku znovu za bod

V případě Klokanů se bohužel opakoval příběh domácích duelů. Také proti Olomouci družina kouče Veselého brzy prohrávala. Slámův centr přiletěl na malé vápno, odkud poslal Poulolo balon šťastně za Valešova záda.

Bohemka přispěchala s odpovědí. Přetažený centr vrátil před branku Dostál, kde se ke střele protlačil Drchal. V těžké pozici tvrdou ránou minul branku Sigmy. Ta si naopak vytvořila šanci na zvýšení. Spáčil táhl akci středem hřiště a doleva nahrál rozběhnutému Navrátilovi. Zkušený záložník v obrovské šanci střílel na bližší tyč, ovšem Valeš skvěle vyrazil střelecký pokus na rohový kop. Záhy Dostálovu nabídku odvrátila hostující defenziva pouze za vlastní šestnáctku. Do tohoto prostoru přiběhl Jánoš a rovnou pálil. Strážce olomoucké branky si s nepříjemnou ránou nadvakrát poradil

Bohemians - Olomouc
Bohemians - Olomouc
Středopolař Bohemians byl v akci i později. Jánošův tvrdý projektil vytěsnil Trefil před sebe k Hůlkovi. Stoper Klokanů už byl ve velké šanci, jenže bohužel netrefil balon dle svých představ, a tak nedůrazné zakončení neznamenalo pro olomouckou branku výraznější nebezpečí. Zelenobílí se brzy dočkali další možnosti. Míč od rohového praporku prolétl k osamocenému Květovi. Autor hattricku z duelu na Slovácku se opřel do míče, ani jemu bohužel ideálně nesedl a proletěl kolem levé tyče do zámezí. První dějství poté ukončila akce Drchala. Mladý útočník si za šestnáctkou navedl míč do střelecké pozice a jeho přízemní projektil vyrazil u své levé tyče brankář Trefil.

Po přestávce Kovařík nabil od rohového praporku Květovi, s jehož střelou z první měl Trefil problémy. Nakonec stihl míč zastavit ještě před brankovou čárou. Možnost si pojistit náskok se naskytla Sigmě. Od Spáčila putoval balon k Navrátilovi, jenž ho předal Chytilovi. Olomoucký kanonýr nenavázal své góly z Ďolíčku a střílel jen těsně vedle levé tyče Valešovy branky.

Dvacet minut před koncem se Bohemians dočkali. Hála pelášil s balonem po levé straně. Jeho centr směřoval ke Květovi, jehož střelu srazil skluzující Beneš. Ovšem pouze na hranici pokutového území, kam doběhl Dostál a pumelicí k pravé tyči rozjásal diváky v ochozech.

Bohemians - Olomouc
Bohemians - Olomouc
Nemuselo zůstat pouze u jedné branky. Další Hálův centr přistál na hlavě Köstla. Obránce Zelenobílých se dokázal protlačit k zakončení, které Trefil s problémy zneškodnil.

Svěřenci trenéra Veselého si vytvořili ještě větší šanci o malý moment později. Beran rozjel akci na Hálu, jenž přihrál do pokutového území Prekopovi. Slovenský útočník si převzal míč na levačku a pálil křížem k pravé tyči. Bohužel střela kolem ní prolétla jen o milimetry. Dvanáct minut před koncem si nakonec náskok mohli vzít zpět Hanáci. Sám před Valešem už byl Zifčák, jenže zkušený brankář střídajícího útočníka skvěle vychytal.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Z výsledku jsem zklamaný. Hrdý jsem na to, jak se kluci na hřišti prezentovali. Vstoupili jsme do utkání dobře. Dostali jsme gól ze situace, na kterou jsme se chystali. Šlo o takový polovlastní gól, po němž jsme se asi patnáct minut hledali. Postupem času se nám povedlo být zpátky v zápase. Výkon týmu gradoval a ještě do konce první půle jsme si nějaké šance vytvořili. Vyrovnání bylo zasloužené a sahali po výhře. Nesložili jsme zbraně a dokázali zlomit nepříznivý vývoj."