Bohemka v přestřelce prohrála s Mladou Boleslaví

V oslabení hrající Klokani přišli o body dvěma slepenými brankami.

Bohemka v přestřelce prohrála s Mladou Boleslaví

Do Mladé Boleslavi odjela Bohemka také s uzdraveným Hronkem. Už v úvodu měli Klokani k dispozici penaltu po ruce Suchého. Balon si vzal Květ a přízemní střelou k pravé tyči zařídil Bohemce vedení. Domácí zahrozili po rohovém kopu. Hlavička Kubisty ale letěla nad branku. Střelecké štěstí na opačné straně zkoušel Prekop, ale Šeda vytěsnil jeho ránu na roh. V nastavení prvního poločasu se ale k zakončení dostal Mareček, který střelou k levé tyči srovnal. Po pauze se k další střele odhodlal Jánoš. Brankář Středočechů jeho projektil kryl. Větší šanci měl záhy Drchal, avšak svůj únik zakončil jen střelou do boční sítě. Téměř okamžitě ale své zaváhání napravil, když z dorážky vrátil vedení na stranu Klokanů. To vydrželo jen chvilku, protože o pět minut později zavřel zadní tyč Pech a ve skluzu dopravil míč do branky.

K dalšímu důležitému momentu došlo po chvilce. Sudí Berka se vydal přezkoumat faul Jánoše k monitoru a nakonec záložníka Bohemky rovnou vyloučil. Videorozhodčí se krátce nato zapojil do hry znovu. Tentokrát jeho intervence znamenala druhou penaltu pro Klokany. Míč si vzal znovu Květ a s přehledem vrátil vedení na stranu svého týmu. Jenže ani potřetí vedení Bohemians neudrželi. Domácí znovu srovnali krok, a to šest minut před koncem zásluhou Šimka. No a jen o dvě minuty později poslal Středočechy poprvé do vedení svým druhým gólem Mareček. Střelec třetí branky Šimek pak ještě hlavou orazítkoval břevno.

FK MLADÁ BOLESLAV - BOHEMIANS PRAHA 1905 4:3 (1:1)
Lokotrans Aréna • neděle 23.10.2022 • 16:00 • 13. kolo F:L

Branky: 45+3. Mareček, 62. Pech, 83. Šimek, 86. Mareček - 4. Květ z penalty, 58. Drchal, 73. Květ z penalty
Rozhodčí: Berka - Machač, Slavíček
ŽK: Kubista - Květ, Hronek
ČK: 68. Jánoš (Bohemians)
Diváci: 2673

FK Mladá Boleslav:
Šeda - Suchý, Karafiát, Šimek - Pech, Kubista, Dancák (80. Mašek), Fulnek - Mareček (89. Darmovzal), Ladra - Skalák (90+3. Stránský)
Trenér: Pavel Hoftych

Bohemians Praha 1905:
Valeš - Köstl, Hůlka, Křapka - Dostál (90. Bartek), Jindřišek, Jánoš, Kovařík (63. Hronek) - Prekop (90. Hála), Květ (80. Krch) - Drchal (80. Mužík)
Trenér: Jaroslav Veselý