Ani tři branky na bodový zisk nestačily

Dramatické utkání nabídlo celkem sedm gólů, dvě penalty a jednu červenou kartu.

Ani tři branky na bodový zisk nestačily

Součástí nominace pro utkání v Mladé Boleslavi už byl uzdravený Petr Hronek. Samotný zápas začal pro Bohemians výborně. Krátce po hvizdu totiž ve vlastním pokutovém území zahrál rukou stoper Suchý. Při přerušené hře sudí Berka zamířil situaci zkontrolovat k monitoru. Po zhlédnutí záznamu byl jeho verdikt jasný, následovala penalta pro Klokany. Exekuce se ujal Květ. Gólman Šeda se snažil penaltu ustát, čímž střelce nezaskočil, a tak přesná střela k pravé tyči znamenala rychlé vedení.

Mladá Boleslav ohrozila branku Klokanů po rohovém kopu. Ladra centrem od rohového praporku posadil míč na hlavu Kubisty. Zakončení hráče domácích skončilo nad brankou. Na druhé straně pálil tvrdě Prekop, brankář Šeda dobrým zákrokem vyškrábl dělovku na roh. Střeleckou příležitost si našel i Jánoš. Centr Dostála zvládla domácí defenziva odvrátit pouze za šestnáctku. Tam přispěchal právě Jánoš, jemuž bohužel balon ideálně nesedl, proto rána levačkou letěla nad branku gólmana Šedy.

Mladá Boleslav - Bohemians
Mladá Boleslav - Bohemians
Další šance se Klokanům naskytla díky standardní situaci. Kovaříkův centr vrátil před branku hlavou Hůlka a rázem měl v pokutovém území Jindřišek nejen balon na levačce, ale i volný prostor kolem sebe. Kapitán se rozhodl pro střelu z první, tu dokázal ale Šeda skrýt v rukavicích.

V nastavení prvního poločasu se dočkali Středočeši. Obránce Šimek podpořil ofenzivu a před kotlem Bohemky odcentroval do šestnáctky. V pokutovém území si naběhl do volného prostoru Mareček a přízemní střelou k levé tyči určil, že první půle skončí remízou.

Po pauze jako první hrozili v černých dresech hrající Bohemians. Za šestnáctku se odrazil míč k Jánošovi. Dobře známý středopolař se ničeho nebál a rovnou pálil. Tvrdý projektil zneškodnil brankář Šeda. Do úniku se poté hnal Drchal a už byl sám před Šedou, bohužel zakončil jen do boční sítě.

Útočník Bohemians se dočkal jen o několik vteřin později. Květ zatáhl míč až k brankové čáře a hledal pod sebou volné spoluhráče. Balon skončil u Köstla, od něhož mířil míč do tyče. Instinkt správného útočníka ovšem prokázal Drchal, který si míč dokázal najít a dorážkou do odkryté branky poslal Pražany podruhé do vedení.

K jejich neštěstí neplatilo příliš dlouho. Kubista vyslal do útočné akce na levé straně Fulneka. Bývalý hráč Klokanů naservíroval před branku přízemní centr. Domácí obránce Pech zavřel předpisově zadní tyč a ve skluzu dokázal svým druhým ligovým gólem v kariéře srovnat stav duelu.

Krátce po inkasované brance přišla do řad Bohemians další rána. Jánoš ve skluzu fauloval pronikajícího Fulneka, což sudí Berka nejprve ohodnotil udělením žluté karty. Videorozhodčí ho přiměl situaci zkontrolovat prostřednictvím záznamu u monitoru. Hlavní arbitr po prohlédnutí inkriminovaného momentu žlutou kartu zrušil, Jánoše poslal rovnou do sprch a Bohemku do deseti.

Mladá Boleslav - Bohemians
Mladá Boleslav - Bohemians
Ani v početní nevýhodě se svěřenci trenéra Veselého nevzdali. Drchal uháněl za míčem a Šimek ho zastavil pouze za cenu nedovoleného zákroku. Rozhodčí Berka napoprvé nařídil přímý kop. Po další konzultaci se svým kolegou od videa nařídil kop pokutový, protože k faulu došlo už v pokutovém území, nikoliv za jeho hranicí. Také ke druhé penaltě se postavil Květ. Střelec úvodní branky duelu si věděl rady i napodruhé, a tak bezpečně znovu přiblížil Bohemku k vítězství.

V hlavách fanoušků domácích byl možná obránce Šimek za "viníka", penaltový faul ale za deset minut odčinil. Fulnek si přehodil balon na pravačku a servíroval "do ohně" další centr. Na zadní tyči se položil hlavou do zakončení právě Šimek a určil znovu remízový stav. Jak už se v zápase stalo tradicí, ani v tomto případě smírný výsledek nevydržel na ukazateli skóre dlouho. Jen o dvě minuty později Pech s Ladrou přečíslili na levé straně Klokanů v obraně hrajícího Prekopa. Druhý jmenovaný se pustil do pokutového území a nahrál pod sebe Marečkovi. Kmenový hráč Bohemians si levačkou balon zpracoval, aby pravačkou umístil svou křížnou střelu do sítě, díky níž domácí poprvé vedli.

Do útočení vrhli snahu i Bohemians, ovšem pojistit vedení naopak mohl opět Šimek. Naštěstí pro nás hlavou orazítkoval pouze břevno. Klokani tak v Mladé Boleslavi utrpěli první venkovní porážku.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Zápas byl bláznivý. První půle byla v našem podání velmi dobrá, nepouštěli jsme Mladou Boleslav do šancí a hru kontrolovali. Středočeši nám dali gól v době, kdy byl Roman Květ otřesený a využili převahy. Tenhle gól zamíchal kartami a domácí si přenesli euforii do druhé půle. Měli tlak, který nevypadal pro náš dobře, ale přesto jsme dali druhou branku. Poté se to zbláznilo, padla červená karta, kopali jsme penaltu. Těch věcí bylo dost. Hráli jsme v deseti, třikrát vedli, ale nemáme nic. Z takového zápasu bychom si alespoň bod odnést měli. Je to škoda."

Příští utkání hrají Klokani opět doma. Poslední říjnovou neděli se v Ďolíčku odehraje Vršovické derby proti Slavii, výkop utkání je v 15 hodin.