Dostál: Takových ztracených bodů je velká škoda

Porážku v Mladé Boleslavi zhodnotil obránce Martin Dostál.

Dostál: Takových ztracených bodů je velká škoda

Obránce Martin Dostál hodnotil po skončení utkání jeho průběh, poznamenal rozhodující momenty, ale mluvil i o červené kartě a zásazích videorozhodčího.

Zápas se nakonec zvrhl v přestřelku...
Výsledek nás ohromně mrzí. Dali jsme na hřišti soupeře tři branky a nezískali ani bod. Další věc je, že každá naše vstřelená branka nás posouvala do vedení. Sám moc nevím, co k tomu říct. Musíme jít dál a z této porážky se poučit. Je velká škoda, že z Mladé Boleslavi nejedeme ani s jedním bodem.

Vedli jsme, ale do dalších šancí se příliš nedostávali...
Nepřišlo mi, že by to nebylo ono. Utkání se mohlo podobat tomu, které jsme odehráli na Slovácku. Mám na mysli dle průběhu. Také v Uherském Hradišti jsme brzo vedli, čekali na soupeře ve středním bloku a mohli vyrážet do protiútoků. Někdy se nám to vydařilo, jindy ne. Bylo to takové napůl úspěšné. Ale nějakou velkou příležitost jsme neměli, to je pravda. Do not nám ovšem hrál výsledek. Ten byl pro nás dobrý a drželi jsme ho. Bohužel nám nevydržel až do konce první půle, neboť jsme ho ztratili snad minutu před odchodem do kabin.

Jaký moment vidíš jako rozhodující?
Ačkoliv nás červená karta poslala do početní nevýhody, tak se nám povedlo dát gól na 3:2 a mít k výhře znovu blíže. Po přestávce jsme šli dvakrát do vedení, jenže jsme nechali Mladou Boleslav pokaždé dorovnat stav v podstatě bezprostředně po té naší brance, která znamenala vedení. To bylo asi rozhodující. Měli jsme našlápnuto k vítězství, ale nakonec nemáme nic.

Adam Jánoš byl vyloučen až po intervenci videorozhodčího...
Sice jsem se ještě nestihl podívat na ten faul ze záznamu, ale viděl jsem ho v realitě na hřišti. Zákrok mi připadal jako normální faul bez nějaké surové hry. To říkám jen dle mého úhlu pohledu na hřišti. Stejně tak to ovšem viděl i rozhodčí, protože vytáhl nejdřív pouze žlutou kartu. Pak po intervenci videorozhodčího došlo ke změně. Na můj vkus do hry v tomto utkání vstupovalo video až moc. Pro nás to nakonec bylo dobře, neboť díky těm zásahům jsme kopali dva pokutové kopy. Poté se ovšem kvůli různým zkoumáním nastavuje deset minut a přijde mi to zbytečné.

Mladá Boleslav - Bohemians 4:3 (1:1)
Mladá Boleslav - Bohemians 4:3 (1:1)
Naše zápasy v Mladé Boleslavi už pravidelně přináší spoustu gólů...
Bavili jsme se o tom po zápase v kabině v tom smyslu, že naše utkání na tomto stadionu bývají podobná. Když do toho ještě započítáme čtvrtfinálový duel MOL Cupu proti Hradci, tak průběhy zápasů se od sebe příliš neliší. Není to poprvé, co jsme se tady dostali do vedení a drželi nadějný výsledek nějakou část utkání. Bohužel se nám dle představ pak nevydaří druhé poločasy, nebo samotný závěr. Jednou nás to stálo postup v poháru, jindy zase několik bodů v rámci ligy. Mohli jsme tu nějakou sérii protrhnout, jinou zase prodloužit. Nyní se musíme začít chystat na derby se Slavií. Věřím, že se připravíme dobře a utkání zvládneme.

Skončila naše série vítězných venkovních zápasů. Jak velké bylo zklamání po zápase?
Mrzí nás jakékoliv utkání, které prohrajeme. Série jsou zajímavé spíš pro fanoušky, novináře, ba možná nějaké statistiky. Jeli jsme do Mladé Boleslavi s tím, že se chceme poprat o vítězství. Dle mého názoru jsme k němu byli blízko, ale k našemu neštěstí odjíždíme s prázdnou. Musíme si rozebrat všechny situace, které dopadly v náš neprospěch. Nejen inkasované branky, nýbrž i ty ofenzivní na útočné polovině, jež jsme nevyřešili. V příštích zápasech už se jim musíme vyvarovat.

V obou klubech působí hráči, kteří mají soupeřovu minulost. Dvě branky dnes dal Daniel Mareček. Proběhlo nějaké špičkování v minulých dnech?
Já na tohle moc nejsem, tudíž v mém případě k ničemu nedošlo. Nevím o tom, že by k něčemu mělo dojít i v rámci kabiny. Teď po konci utkání to vypadá zvláštně. Kdyby nám dal gól někdo, od koho se ty góly čekají a dává jich víc, tak se prohra kouše o něco lépe. Takhle nám dal dvě branky náš hráč, který navíc není úplně gólový. O to víc nás ztracené body mrzí.