B tým přivezl tři body ze hřiště soupeře

Klokani zvítězili nad Povltavskou fotbalovou akademií po gólech Nováka a Zemana.

B tým přivezl tři body ze hřiště soupeře

Na těžkém terénu ve Hvozdnici začali Bohemians aktivně. Hned v první minutě vrátil Vilotić pas Adama Kadlece před branku. Z Ďolíčku zapůjčený Patrik Vala v dresu domácího týmu odhlavičkoval za šestnáctku k Zemanovi. Nejlepší střelec Bohemians se odhodlal ke střele z první, ale pálil mimo tři tyče. Za dvě minuty se do akce dostal druhý z bratrů Valových. Tentokrát šlo o Denise v barvách Klokanů, který se individuálně probil téměř přes čtveřici protihráčů, aby před šestnáctkou prostrčil balon Novákovi. Levonohý záložník přiťukl doprava Zemanovi, jenž mu chtěl ještě balon vrátit do vyložené pozice. Na přihrávku bohužel Novák už nedosáhl, a tak nebezpečí uhasil brankář Grégr.

Ještě během úvodní pětiminutovky se dostali Zelenobílí znovu na dostřel domácí branky. Z hloubi pole vyslal Mareš pas do šestnáctky. Ačkoliv si pro balon Grégr vyběhl, tak mu míč vypadl. Z bezprostřední blízkosti zakončoval Vilotić, jemuž se ale nepodařilo brankáře Povltavské fotbalové akademie prostřelit.

Za deset minut už bylo mezi Klokany veseleji. Na vlastní polovině hřiště se ujal balonu Farkaš a křížným pasem vyslal do příležitosti Nováka. Záložník Bohemky si zasekl míč na levačku a přízemní střelou k pravé tyči poslal Zelenobílé do vedení.

Povltavská fotbalová akademie - Bohemians B 1:2 (1:1)
Povltavská fotbalová akademie - Bohemians B 1:2 (1:1)
Ti před vlastní branku svého soupeře příliš nepouštěli. Necelých dvacet minut po vedoucím gólu ovšem přišlo srovnání jako rána z čistého nebe. Dostál odvrátil centr k nohám Budínského. Krajní záložník si balon navedl na střed branky a jeho přízemní střela z dvaceti metrů se od tyče odrazila do sítě.

Svěřenci trenéra Slezáka přispěchali s odpovědí. Na Farkašův centr si vyskočil Vilotić, avšak hlavičku srbského obránce fantastickým zákrokem vytěsnil konečky prstů Grégr. Zakončující hráč Bohemky se ještě dostal k dorážce, ale tu pro změnu na brankové čáře vykopl Budínský. Těsně před pauzou se do šance prodrali domácí. Lanc se z pravé strany Bohemians prokličkoval až před branku, ale z malého vápna poté svým střeleckým pokusem minul prostor mezi třemi tyčemi.

Jestliže souběžně hrané utkání A týmu v Mladé Boleslavi potěšilo nejednoho fotbalového fajnšmekra, tak ve Hvozdnici vinou špatného terénu spíš fotbal plakal. Na vyloženou šanci se po návratu z kabin čekalo dvacet minut. Poté se ujmul balonu Novák, nikoliv Vojtěch, ale domácí Martin, aby s ním prošel až do šestnáctky a orazítkoval tyč branky Bohemians.

V závěrečné čtvrthodině se Bohemka vrhla do rychlého protiútoku. Střídající Wexler postupoval s balonem vstříc brance, jenže se rozhodl pro individuální řešení a nakonec nedošlo ani k zakončení.

Povltavská fotbalová akademie - Bohemians B 1:2 (1:1)
Povltavská fotbalová akademie - Bohemians B 1:2 (1:1)
Rozhodnutí přišlo v závěru. Müller udržel balon v souboji s Lencem a předal Nekvasilovi, jenž z pravé strany nahrával před branku. Do pokutového území se přihnal Farkaš, jehož fauloval Patrik Vala, tudíž následoval pokutový kop. Míč si vzal Zeman a s naprostým přehledem vrátil vedení na stranu Zelenobílých.

Tentýž hráč chtěl sbírku devíti branek zaokrouhlit a záhy si navedl balon za šestnáctkou na střelu. Ta svatyni Grégra o kousek minula. V nastaveném čase měli ještě poslední možnost na srovnání domácí. Střelu Jakobovského po rohovém kopu obrana Klokanů zablokovala a sudí Kolátor poté utkání ukončil. Bohemka si odvezla vybojovanou výhru a poskočila na druhé místo tabulky.