Bitva o Vršovice už v neděli odpoledne

Klokani se v domácím prostředí postaví pražské Slavii.

Bitva o Vršovice už v neděli odpoledne

Po státním svátku přichází na řadu další kolo nejvyšší fotbalové soutěže. Říjnovou porci pěti zápasů uzavřou Klokani stylově. Doma v Ďolíčku se utkají se svým největším rivalem. V rámci Vršovického derby bude jejich soupeřem pražská Slavia. Tým trenéra Jindřicha Trpišovského letos hlavně ve venkovních zápasech strádá. Vítězství totiž naposledy přivezl v závěru srpna z Brna (4:0). Od té doby je jediným ziskem bod ze Slovácka (1:1), protože po remíze v Uherském Hradišti následovaly porážky v Plzni (0:3) a Olomouci (0:2). Po prohře na Hané zvládli Sešívaní dvě domácí utkání. Přetlačili Mladou Boleslav (2:1) a minulou neděli slavili vítězství v derby se Spartou (4:0).

V kádru Slavie z minulé sezony již fanoušci nenaleznou Alexandra Baha, jehož cesta z pražského Edenu vedla do portugalské Benficy. Záložník Daniel Samek odešel do italského US Lecce. V klubu nepokračuje ani útočník Denis Alijagić. Řada dalších hráčů zamířila na hostování, včetně Srdjana Plavšiće (Baník Ostrava) Maksym Talovierov (Slovan Liberec).

Bohemians - Slavia 1:5 (1:0)
Bohemians - Slavia 1:5 (1:0)
K posílení využila Slavia zejména domácí trh. Z Liberce získala záložníka Tiéhiho a z Karviné, po hostování v Plzni, obránce Eduarda Santose. Ofenzivu posílil forvard Václav Jurečka, střelec sedmnácti gólů z minulé sezony. Další posily dorazily z Mladé Boleslavi. Jde o Michala Douděru a brazilského šikulu Ewertona.

O venkovních zápasech Slavie mluvil asistent trenéra Ivan Hašek: "V těch domácích zápasech se můžou opírat o velkou diváckou podporu. Hraje se jim v takové atmosféře mnohem lépe. Naopak venku se potkávají s velkou motivací svých soupeřů, které naopak podporují zase jejich fanoušci. Také my musíme tohohle využít a s podporou našich fanoušků předvést maximální výkon."

Bohemians - Slavia 1:5 (1:0)
Bohemians - Slavia 1:5 (1:0)
Rival Klokanů přicestuje do Ďolíčku po čtvrtečním utkání Evropské konferenční ligy: "Další zápasy, nad rámec ligových, s tím související cestování, můžou Slavii pochopitelně vzít nějaké síly. Ačkoliv mají několik hráčů zraněných, pořád má kádr natolik široký, aby si s takovou situací poradila."

Bohemka se bude muset obejít bez vykartovaného Adama Jánoše, ale i Michala Berana. Mladý záložník totiž hostuje v Ďolíčku právě z Edenu: "V hlavách máme přichystané nějaké varianty, jak se vypořádat s absencemi těchto hráčů. O tom, že nebudou moci nastoupit, víme již od začátku týdne. Z tohoto pohledu je to pro nás jednodušší a mohli jsme si různé možnosti náhrad vyzkoušet i v tréninku."

Vstupenky na hlavní tribunu jsou vyprodané. Pro fanoušky s členskými kódy jsou online dostupné do kotle Bohemians. Více o uzavřeném předprodeji ZDE.

#BOHEMKADOTOHO