Vršovické derby skončilo vítězstvím Slavie

Bohemka se sice dostala do vedení, ale i vinou dvou slepených branek prohrála. 

Vršovické derby skončilo vítězstvím Slavie

Do Vršovického derby hájil Bačkovský branku Bohemky. Utkání začalo pro Zelenobílé snově. Zpoza šestnáctky se opřel do balonu Květ a jeho střela zapadla přesně k pravé tyči. Euforii Klokanů hosté brzy zchladili, neboť křížnou střelou z malého vápna srovnal Olayinka. Další šanci pak měla Slavia. Pas Tecla prolétl k Olayinkovi, jehož v obří šanci vychytal Bačkovský. Na druhé straně upadl na malém vápně Prekop. Sudí Klíma situaci přezkoumal u monitoru, ale penalta se nepískala. Vzápětí v šestnáctce Klokanů padl k zemi Jurečka, což už rozhodčí ocenil pokutovým kopem. Sám faulovaný ho proměnil a Slavia vedla. Krátce po gólu střílel Hromada, ale Bačkovský střelu vyrazil. Zelenobílí se v nastavení dožadovali odpískání penalty po hře rukou Ousoua. Penalta se ovšem nepískala.

Po přestávce táhl brejk Slavie útočník Tecl. Řešil ho prostrčením na Oscara. Skvělé čtení hry prokázal Bačkovský, protože než se záložník Sešívaných otočil, sebral přihrávku do rukavic. Za Klokany pálil z úhlu Drchal, ovšem Kolář si u své levé tyče nadvakrát poradil. Naději Klokanům vzala třetí gól hostů. Ti vyrazili do protiútoku po ubráněném autovém vhazování Bohemians, na jehož konci byl Lingr, který procedil balon do sítě. Jen o chvilku později zavřel zadní tyč volný Olayinka a přidal svůj druhý gól v utkání. Hosté přidali zanedlouho také pátou branku, ale Lingrova trefa naštěstí nebyla uznána pro ofsajd. Na začátku nastavení se o zkorigování pokusil Kovařík. Jeho ránu z přímého kopu pod břevnem vyrazil Kolář.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - SK SLAVIA PRAHA 1:4 (1:2)
Ďolíček • neděle 30.10.2022 • 15:00 • 14. kolo F:L

Branky: 2. Květ - 3. Olayinka, 30. Jurečka z penalty, 76. Lingr, 79. Olayinka
Rozhodčí: Klíma - Kubr, Kříž
ŽK: Veselý (hlavní trenér Bohemians)
Diváci: 6088 (vyprodáno)

Bohemians Praha 1905:
Bačkovský - Köstl, Křapka, Krch - Dostál (72. Hála), Jindřišek, Petrák (46. Kovařík), Prekop - Květ (86. Hůlka), Hronek (86. Novák) - Drchal (72. Mužík)
Trenér: Jaroslav Veselý

SK Slavia Praha:
Kolář - Masopust, Ousou, Kačaraba, Jurásek - Douděra (71. Sor), Hromada (85. Tiéhi), Oscar (85. Kričfaluši) Olayinka - Tecl (61. Usor), Jurečka (61. Lingr)
Trenér: Jindřich Trpišovský