Krch: Výsledek neodpovídá dění na hřišti

Utkání se Slavií zhodnotil Daniel Krch.

Krch: Výsledek neodpovídá dění na hřišti

Obránce Daniel Krch mluvil o Vršovickém derby. Chválil hlavně výkon Klokanů, který nekoresponduje s výsledkem. Vyjádřil se i ke kontroverzním situacím.

Jak hodnotíš Vršovické derby?
Konečný výsledek je pro nás opravdu krutý. Rozhodně si nemyslím, že bychom si po takovém vyrovnaném utkání zasloužili prohrát o tři branky. V každém zápase chceme od začátku vyvinout na soupeře tlak. Zvlášť pokud po předzápasovém losu máme k dispozici rozehrávku. Z tlaku vznikla právě gólová situace, kdy se Květák (Roman Květ - pozn. red.) trefil fantasticky. Vedení jsme se ujali vskutku brzy, což bylo skvělé.

Bohužel jsem si ho příliš neužili...
Jak jsem říkal, jít brzo do vedení je skvělé. Téměř vzápětí vznikla situace před naší brankou. Dovolili jsme Slavii odcentrovat a nezvládli té akci zabránit. Naší velkou chybu vidím v tom, že si necháme rychle vzít náskok. Nemůže se prostě stát, že inkasujeme téměř vzápětí.

Bohemians - Slavia 1:4 (1:2)
Bohemians - Slavia 1:4 (1:2)
Slavia nastoupila se dvěma čistokrevnými útočníky...
Očekávali jsme nějakou sestavu. Dva útočníci nám úplně problém nedělali. Do nějaké sedmdesáté minuty jsme si s hrou soupeře zvládali poradit a do šancí ho příliš nepouštěli. Nakonec nám to nebylo nic platné.

Co rozhodlo ve druhé půli? Hosté chodili často do protiútoků, díky nimž rozhodli...
Důležitý byl náš vstup do druhé půle. Přes dvacet minut jsme hráli velmi slušně a povedlo se nám Slavii zatlačit. Dlouhá autová vhazování se standardními situacemi jsme nedokázali využít k vytvoření nějakých větších šancí. Bylo jasné, že po příchodu Usora se Sorem budou Slavii rychlé protiútoky vyhovovat. Zvlášť v té pasáži, kdy jsme museli víc tlačit a otevřít zadní řady.

Letos jsi nastoupil od začátku poprvé...
Za šanci jsem opravdu šťastný. Neumím odpovědět, proč ke změně došlo. Hlavně mě mrzí, že jsme nezískali v derby žádný bod.

V první půli se událo několik kontroverzních momentů...
Spíš mě zaráží posouzení těch situací v podání rozhodčího. Nejprve budu mluvit o zákroku na Erika Prekopa, který byl u míče dříve. Hromada do něj zezadu nějak kopl, ale hlavní rozhodí okamžitě odpískal faul našeho hráče. Na videu si situaci vyhodnotil už tak, jak všichni viděli. Vzápětí na druhé straně pomalu nebyl vidět žádný kontakt, jenže rozhodčí odpískal penaltu vlastně okamžitě. Na jednu stranu v naší situaci faul neviděl, ale pak okamžitě penaltu odpískal. Ptali jsme se sudího, co se stalo a kdo fauloval. Pomalu jsme se ani nic moc nedozvěděli. Nejdřív nám bylo řečeno, že někdo Jurečku strčil. Po zhlédnutí záznamu prý byla penalta nařízena za podkopnutí, jehož si nejsme vědomi. Velkou křivdu jsme po zásahu videorozhodčího zažili se Slavií před pár lety. V tomhle jsme zažili další. Řadí se k tomu i ruka Ousoua. Záznam jsme v kabině viděli a ruka byla jednoznačně od těla. Divák si pak ty jednotlivé situace umí posoudit i sám.