Zeman vystřelil další vítězství B týmu

Zelenobílí přetlačili v souboji prvoligových rezerv Dynamo České Budějovice. 

Zeman vystřelil další vítězství B týmu

Bohemka se s Českými Budějovicemi utkala letos již podruhé. K prvnímu utkání došlo v rámci letní přípravy. Padlo v něm celkem šest branek a na ukazateli skóre svítil po konečném hvizdu výsledek 3:3. Do nedělního duelu šli v lepším rozpoložení Zelenobílí, o čemž příznivce přesvědčil úvod duelu. Útočník Müller výborným napadáním hostující rozehrávky vybojoval balon pro Farkaše. Kapitán Zelenobílých se dlouho nerozmýšlel a situaci zrychlil nahrávkou Zemanovi. Křídelník Klokanů svou první šanci duelu zahodil, neboť svůj projektil namířil hodně vysoko nad branku Jihočechů.

Hosté odpověděli průnikovou přihrávkou Pennera na Bečváře, jehož střílený centr jistým obranným zákrokem odvrátil Filip Dostál na roh. Krátce poté se Bečvář nebál vystřelit zpoza šestnáctky. Z jeho šajtle letěl míč mimo tři tyče. Vzápětí se Bečvář vrátil do role přihrávajícího hráče. Nabídku českobudějovického záložníka přečetl Vala, jenž včasným odkopem uhasil hrozící nebezpečí.

Bohemians B - České Budějovice B 1:0 (0:0)
Bohemians B - České Budějovice B 1:0 (0:0)
Aktivní středopolař ve službách Dynama se postaral o poslední nebezpečnou akci prvního dějství. Penner vedl míč u rohového praporku, odkud odcentroval na hranici pokutového území. K balonu se jako první přihnal Polanský, ovšem jen míč přistrčil právě Bečvářovi. Ten se před Soukupem nijak neostýchal, ale levačkou pálil mimo branku. Po hvizdu hlavního sudího se aktéři utkání odebrali do svých kabin za bezbrankového skóre.

Ve druhém poločase nabídli divákům první nebezpečnou akci Bohemians. Nejprve hosté dokázali odvrátit balon po rohovém kopu. Na polovině hřiště z pozice posledního hráče Vala předal míč Beranovi. Šikovný záložník zvýhodnil v náběhu z levé strany Zemana. Ten už volil přímo cestu do pokutového území, kde střílel k bližší tyči. Vynikající zákrok vytasil gólman Luksch, díky němuž šanci kanonýra Zelenobílých zneškodnil. Na další příležitosti se podílel Beran. S míčem na noze postupoval nějakých dvacet metrů před šestnáctku. Dobrou přihrávkou našel střídajícího Marhoula. Křížnou střelu útočníka s číslem 99 na zádech nadvakrát zlikvidoval strážce branky Jihočechů. Lépe se v těchto chvílích vyvíjel duel pro Klokany, neboť ti přispěchali okamžitě s další útočnou akcí. Damašek si na pravé straně vyměnil balon s Morávkem, aby ho servíroval před branku nabíhajícímu Farkašovi, ale ten byl bohužel o krok rychlejší a přihrávku přeběhl.

Bohemians B - České Budějovice B 1:0 (0:0)
Bohemians B - České Budějovice B 1:0 (0:0)
Vzápětí se už Bohemians radovali. Damašek vystihl přihrávku Šimoníka a přes Berana směřoval balon k Marhoulovi. Hroťák Zelenobílých vyslal Zemana do samostatného úniku, jenž ho využil a přesnou trefou k pravé tyči poslal Klokany do vedení.

Za vyrovnáním se hnali hosté z Českých Budějovic. Z pravé strany Klokanů přiletěl do šestnáctky centr. Od svého strážce se odpoutal Hák, aby se na zadní tyči opřel do balonu z voleje. Naštěstí pro Soukupa tvrdá rána rozvlnila pouze boční síť. Nešlo o poslední útok Jihočechů. O dalších sedm minut později rozjeli hráči v černých dresech ofenzivní akci. Vítovec efektně sklepl Polanskému. Ten už si to od střídačky Bohemians namířil na střed branky, načež ještě zvýhodnil vlevo nabíhajícího Bečváře. Dvacetiletý záložník napřáhl ke střele, jíž zlikvidoval gólman Soukup. Téměř vzápětí Vítovec posunul balon Pravdovi, proti kterému vytáhl bravurní zákrok brankář Bohemians.

Těsný náskok už svěřenci kouče Slezáka uhájili a po předchozích vítězství svých soupeřů se vrátili na druhé místo tabulky.