Na závěr podzimu přijede Zlín

Klokani budou usilovat o domácí výhru proti soupeři z Moravy.

Na závěr podzimu přijede Zlín

Podzimní část třicátého ročníku samostatné nejvyšší soutěže se blíží ke svému konci. O prvním listopadovém víkendu se Bohemka představí v ligovém utkání naposledy ve svém domácím prostředí. Jejím posledním soupeřem v Ďolíčku bude Zlín. Soupeř z Moravy se zatím neodlišil od obrázku, který ho charakterizoval v minulé sezoně. Na předposlední příčce není jeho ztráta na konkurenty sice nijak dramatická, ovšem poslední Pardubice výhrou nad Hradcem stáhly ztrátu na Ševce už na tříbodový rozdíl. Poslední kolo ještě do Zlína přivede jednoho z nejtěžších soupeřů, pražskou Slavii.

Zlínu neutekly výkony Opavy a získal z jejího týmu posilu. Konkrétně do defenzivy, kterou vyztužil Jossem Didibou. Zároveň Ševci využili sestupu Karviné. Z jejího kádru přišel Lukáš Bartošák. Útočné řady posílili Nedeljko Kovinić a Jan Silný, jehož na hostování zapůjčil severočeský Jablonec.

Bohemians - Zlín 1:0 (1:0)
Bohemians - Zlín 1:0 (1:0)
Naopak své angažmá ve Zlíně ukončil forvard Tomáš Poznar. Služeb vytáhlého útočníka od startu nového ročníku využívá BB Termalica. Obránce Lukáš Vraštil po konci svého kontraktu posílil olomouckou Sigmu a Róbert Matejov nováčka z Brna. V tým už nepůsobí ani šikovný záložník Cheick Oumar Conde.

O posledním domácím utkání Klokanů ve FORTUNA:LIZE v rámci roku 2022 krátce pohovořil asistent trenéra Ivan Hašek: "Zápas pro nás bude takové malé domácí "rozloučení." Strašně neradi bychom zakončili podzimní část sezony bez domácího vítězství. Tuhle sérii už musíme konečně zlomit. Nejen kvůli našim skvělým fanouškům, kteří nás podporují. Výhru potřebujeme i kvůli klidu před jarní částí soutěže."

Bohemians - Zlín 1:0 (1:0)
Bohemians - Zlín 1:0 (1:0)
Zlín doposud venku nevyhrál a vstřelil pouhých pět branek: "V domácím prostředí jsou rozhodně nebezpečnější, Dokáží vyvinout tlak na své soupeře a vytvořit si dostatečný počet příležitostí. Venkovní zápasy moc nezvládají a nedaří se jim v nich získávat body. Co se týče jejich herního stylu, tak hrají jednoduše nahoru. Zřetelná je i snaha pomoci si standardními situacemi."

Vzhledem k vývoji sezony, ale i vzájemné sérii se Zlínem, jsou Bohemians mírným favoritem: "Pokud se budeme dívat na tabulku a posuzovat to dle postavení obou týmů, tak to tak možná je. Utkání bude ovšem těžké. Vyhraje ten tým, který se dopustí menšího počtu chyb. My se musíme soustředit zejména na vlastní výkon a ukázat, že vyhrávat umíme i v domácím prostředí."

Vstupenky na utkání budou v prodeji na pokladnách stadionu od 14 hodin. Lístek na hlavní tribunu stojí 300 Kč a do kotle 200 Kč. Stále samozřejmě lze využít i online předprodeje (ZDE).

#BOHEMKADOTOHO