Bohemka po skvělém obratu vyhrála nad Zlínem

Tři góly po poločase zajistily první domácí výhru. 

Bohemka po skvělém obratu vyhrála nad Zlínem

Trenér Veselý udělal v základní sestavě dvě změny. Do obranné trojky se vrátil Hůlka. Na post levého halfbeka Kovařík. V úvodních minutách Květ pozdravil bombou Rakovana. Strážce zlínské branky střelu ztlumil v náruči. Další šance následovala po rohovém kopu. Do vzduchu se pověsil Hůlka, ale hlavou branku těsně přestřelil. Zničehonic měl šanci i Zlín. Stoper Hůlka odvrátil balon jen k Bartošákovi. Levonohý univerzál pálil na zadní tyč. Pozorný Bačkovský výborně pumelici zneškodnil. Konec třicáté minuty přinesl první gól. Tchanturishvili odcentroval před branku, kde Fillo hlavou umístil míč do sítě. Jen o několik minut později napřáhl ke střele autor asistence první branky, která nakonec prolétla brankáři Klokanů do sítě.

Po přestávce rychle Bohemka duel zdramatizovala. Hronkův pas do šestnáctky proměnil Křapka přesnou hlavičkou v gól. Záhy se Klokani dočkali vyrovnání. Květův centr zakončil Hůlka hlavou k pravé tyči. Klokani si šli za zvratem. Puškáč roztáhl hru doprava na Hronka, jenž postupoval ze strany. Jeho nabídka směřovala na zadní tyč k Prekopovi. Slovenský útočník nedokázal razantní centr usměrnit do sítě. Pět minut před koncem už byl obrat dokonán. Květ se za pokutovým území opřel do balonu a jeho nádherná rána znamenala vedoucí gól Zelenobílých. Své první vedení v zápase už si Bohemka nenechala vzít a zapsala si první domácí výhru sezony.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - FC TRINITY ZLÍN 3:2 (0:2)
Ďolíček • sobota 05.11.2022 • 15:00 • 15. kolo F:L

Branky: 55. Křapka (Hronek), 67. Hůlka (Květ), 87. Květ - 30. Fillo, 36. Tchanturishvili
Rozhodčí: Szikszay - Váňa, Volf
ŽK: Květ - Fillo, Reiter, Procházka, Hubáček (asistent trenéra), Rakovan, Fantiš
Diváci: 4671

Bohemians Praha 1905:
Bačkovský - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál (61. Beran), Jindřišek, Květ (90+4. Krch), Kovařík (46. Puškáč) - Prekop (86. Nový), Hronek - Drchal (86. Mužík)
Trenér: Jaroslav Veselý

FC TRINITY Zlín:
Rakovan - Kolář, Simerský, Procházka - Reiter, Janetzký, Hlinka, Tchanturishvili - Vukadinović (69. Fantiš), Bartošák (69. Jawo)- Silný (20. Fillo)
Trenér: Jan Jelínek