Bomba Květa vystřelila v Ďolíčku tři body

Bohemka doma ztrácela už dvě branky, ale po pauze utkání otočila. 

Bomba Květa vystřelila v Ďolíčku tři body

Sestava Klokanů se od té z derby se Slavií lišila ve dvou jménech. Pozici levého halfbeka zaujal Kovařík. Prekop se vysunul do útočného trojúhleníku. Z něj naopak vypadl Květ. Ve formě hrající záložník se zasunul do středu zálohy po bok Jindřiška. V obraně pak naskočil Hůlka.

Klokani se do nebezpečného zakončení dostali už po třech minutách. Hronkův centr Procházka hlavou sice dokázal odvrátit z malého vápna. Na šestnáctce ale byl přichystaný Květ. Osmigólový střelec se opřel do míče levačkou. Ránu zlikvidoval brankář Rakovan. Ještě v úvodní desetiminutovce Bohemians zahrozili ze standardní situace. Centr od rohového praporku se snesl na hlavu Hůlky. Kudrnatý stoper se hezky pověsil do vzduchu, bohužel míč z jeho hlavy prolétl jen těsně nad břevnem. V polovině dvacáté minuty utkání se náhle dostali do šance i hosté. Hůlka odvrátil balon pouze k Bartošákovi, kterému letěl míč přesně proti noze. Toho hostující hráč využil pro rychlou střelu. Proti byl Bačkovský, neboť výborným zákrokem ránu vyrazil. O chvilku později ještě pálil k levé tyči Tchanturishvili. Také v tomto případě mladý gólman střelu vytěsnil.

Bohemians - Zlín
Bohemians - Zlín
Iniciativy se znovu chopili Klokani. Hlavička Köstla před brankou bohužel jen prolétla a z dalších rohových kopů Zelenobílým rovněž nezapršelo. To už se změnilo v podání Zlína. Ofenzivní záložník Tchanturishvili odcentroval z pravé strany Bohemians před branku. Střídající Fillo si na malém vápně našel prostor a hlavou poslal Zlín do vedení. Zanedlouho k neštěstí Klokanů padla druhá branka. Právě autor asistence si navedl míč ke střele. Ta zprvu nevypadal příliš nebezpečně, jenže v síti přece jen skončila. Opaření Klokani se do konce prvního dějství už do tempa nedostali, a tak do kabin odešli s mankem.

Do druhé půle vyběhl podpořit ofenzivu Puškáč. Útočník Klokanů se deset minut po zahajovacím hvizdu sudího společně se spoluhráči zaradoval. Nejprve Hronkův dlouhý aut hosté odvrátili. Bývalý hráč Zlína dostal druhou možnost. Centr dolétl ke Křapkovi, jenž hlavičkou k levé tyči dostal Bohemku na rozdíl jediné branky.

Gól vlil Klokanům krev do žil. Odměna v podobě vyrovnání se dostavila vcelku brzy. Květ centroval od rohového praporku. Na přední tyč si seběhl Hůlka, odkud hlavičkou k pravé tyči srovnal stav utkání.

Ani to domácím nestačilo a šli si pro výhru. Velkou šanci viděli diváci necelých osm minut před koncem. Puškáč uprostřed udržel míč, aby následně roztáhl hru doprava přes nabíhajícího Hronka. Nejlepší hráč uplynulé sezony prudkou nabídkou oslovil na zadní tyči Prekopa. Slovenský univerzál se snažil trefit odkrytou branku. Bohužel jeho zakončení letělo jen těsně mimo tři tyče.

Bohemians - Zlín
Bohemians - Zlín
Téměř vzápětí už Ďolíček mohl znovu burácet. Před vlastní šestnáctkou se nedohodli Kolář s Janetzkým. Míč se rázem dostal ke Květovi. Kanonýr Bohemians se do něj s chutí opřel a krásnou pumelicí přiblížil Klokany k vítězství.

Zpražení hosté se v nastaveném čase ještě pokoušeli o srovnání. Ze skrumáže hráčů vypadl balon před Janetzkého, jenž z hranice velkého vápna pálil k pravé tyči. Bačkovský skokem k tyči projektil pětadvacetiletého záložníka lapil. Za moment už si Bohemians konečně oddechli, když sudí Szikszay svým závěrečným hvizdem ukončil utkání. Klokani po skvělé druhé půli oslavili s fanoušky domácí vítězství.

Hodnocení trenéra Jana Jelínka, FC TRINITY Zlín: "Jsem strašně zklamaný. Ztratili jsme dobře rozehrané utkání. Pracovitost a intenzita v našem podání byla mnohem lepší, než v předchozích zápasech. Byli jsme i produktivní a mrzí mě, že nemáme vůbec žádný bod. Bohemka nás převalila silou. velkou zásluhu na tom měla i zdejší kulisa. Před takovou bych chtěl hrát každý zápas. Spoustu standardních situací a dlouhých autů se nám povedlo uskákat, ovšem nakonec jsme to stejně nezvládli."

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého, Bohemians Praha 1905: "Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře. Nějakých třicet minut jsme hráli vcelku dle našich představ. Chyběla nám kvalita v pokutovém území. Standardních situací jsme měli opravdu dost. Bylo vidět, že Zlín vsadil na rychlé protiútoky. Z ojedinělého útoku jsme nakonec inkasovali, na který vzápětí navázal další zbytečný gól. Nevypadalo to s námi dobře. Jiný už byl druhý poločas. V. něm se nám podařilo srovnat, ale i tak jsme chtěli hrát na vítězství. Před fanoušky jsme chtěli tři body urvat. Dle mého názoru je výhra zasloužená, protože krom těch patnácti minut v první půli jsme byli celou dobu lepším týmem."

Bohemka TV