Hůlka: Za výhru jsem ohromně šťastný

Obránce Lukáš Hůlka o domácím vítězství nad Zlínem. 

Hůlka: Za výhru jsem ohromně šťastný

Výhru nad Zlínem zhodnotil obránce Lukáš Hůlka. Stoper Klokanů mluvil o rozdílných poločasech, ovšem i svém gólu, šanci z prvního dějství a důležitých momentech zápasu.

Konečně jsme se dočkali domácího vítězství. Jaké máš pocity?
Oficiálně je série už pryč. My si po Pardubicích říkali, že tu výhru nad nimi bereme jako domácí. Všechny podmínky tomu byly tak nastavené. Nepříjemnou šňůru zápasů jsme zlomili už zápasem s nimi a pak ještě postoupili v poháru přes Třinec. Za výhru jsme rádi hlavně z toho důvodu, že se pro nás utkání nevyvíjelo vůbec dobře.

V prvním poločase ses dostal dvakrát do zakončení, přičemž hlavně první hlavička byla nebezpečná...
Dostal jsem se ve výskoku poměrně vysoko a míč se mi v takové poloze už blbě usměrňoval. Spíš jsem se snažil nastavit hlavu tak, aby šel balon na branku. Nejsem si jistý, zda to šlo zvládnout lépe. Bohužel jsem branku netrefil.

Dva góly Zlína přišly jako úder z čistého nebe...
Ještě se vrátím na samotný začátek utkání. Vstoupili jsme do něj dobře, měli navrch a dostali soupeře pod tlak. Kopali jsme spoustu rohových kopů, několik autových vhazování, ale byly tam i situace přímo ze hry. Nic z toho se nám nepodařilo využít. Pak přišla jedna branka, na níž po chvilce navázala druhá. Tyhle momenty nám ublížily a ve zbytku prvního dějství jsme to nebyli my. Do poločasového hvizdu už v našem podání šlo o křeč a bylo dobře, že nastala poločasová pauza. V kabině jsme si řekli některé věci, které jsme chtěli do druhé půle změnit. To se i povedlo, protože po přestávce už byl náš výkon odlišný.

Bohemians - Zlín 3:2 (0:2)
Bohemians - Zlín 3:2 (0:2)
Přišel v kabině od trenéra "kartáč"?
Nenadávalo se někomu bůhví do čeho. Proběhla taková konstruktivní kritika. Pojmenoval nám špatné věci a řekl, co musíme dělat dál. Než přišel, už jsme si stihli říct něco mezi sebou. Každý z nás cítil, že to od nás bylo málo. Žádné stoly, koše, ani nic dalšího v kabině nelétalo. Jsem rád, že druhý poločas už se nám povedl lépe.

Vidíš jako klíčový moment obratu brzký gól na 1:2?
Určitě vždycky pomůže, když za takového stavu se povede brzy výsledek korigovat. Byla ještě pořád spousta času srovnat skóre, ba třeba i otočit. Do tohoto tvrzení zapadá přesně náš zápas. Na hřišti jsem úplně nevnímal, že bychom dali gól brzy a pak to nakopli. Naštěstí ale opravdu padl náš první gól včas. My vstoupili dobře i do druhé půle a naznačilo nám to, že je v našich silách utkání zvrátit. Jakmile jsme snížili, už byl rozdíl jednogólový a za nějakých deset minut už bylo srovnáno. Vzhledem k tomu, že jsme prohrávali o dvě branky, byl už remízový stav pro nás příjemný. S bodem jsme se nespokojili a chtěli vyhrát.

Jak bys popsal tvůj gól? Z tribuny to vypadalo vcelku jednoduše...
Hodně důležitý při té situaci byla razance centru. Jinak se hráči hlavičkuje, když přijde opravdu prudký centr, než když přiletí nějaký vysoký kopec. Velký podíl na brance má Roman Květ. Moc mě těší, že jsem hlavu správně nastavil. Rázem jsme neprohrávali a zbývalo pořád ještě dvacet minut do konce. Z branky mám pochopitelně radost. Ještě větší ale z třetího gólu a vítězství.

Zápasem se Zlínem jsme uzavřeli domácí porci ligových zápasů v rámci podzimu...
Nevnímal jsem to jako nějaké rozloučení. Máme před sebou ještě jedno ligové utkání, po kterém hrajeme ještě pohár. V něm se chceme dostat co nejdál to půjde. Je to nejsnazší cesta do pohárů, které chce hrát každý hráč. Je ovšem strašně důležité, že jsme zápas zvládli. Tabulka je strašně vyrovnaná, takže výhrou jsme si pomohli. Dále pak i kvůli fanouškům, kteří nás celou dobu chodí v hojném počtu podporovat. Patří jim velký dík. Chtěli jsme se jim odvděčit i vítězstvím.