Výhra ve Zbuzanech vystřelila B tým do čela tabulky

Bohemka se dokázala lépe vypořádat s těžkým terénem a odjela se třemi body.

Výhra ve Zbuzanech vystřelila B tým do čela tabulky

Samotnému utkání ještě předcházelo rozhodování o způsobilosti hrací plochy. Hustý páteční déšť nakonec odehrání zápasu nezabránil, a tak se oba týmy na bahnitém terénu přece jen utkaly. Náporem začal domácí tým, ale nepříjemným centrům se Bohemians dokázali ubránit a po patnácti minutách utkání také zaútočili. Protiútok táhl po levé straně Marhoul. Přihrávkou hledal nabíhajícího Nováka. Toho bohužel netrefil, a tak hrozící nebezpečí uhasil včasným obranným zákrokem Hrubeš.

O malý moment později udeřili Zelenobílí. Útočník Marhoul dokázal udržet balon, aby ho následně předal Zemanovi. Křídelník Klokanů už si věděl rady. Postupoval s ním na hranici pokutového území, odkud skrytou střelou k pravé tyči překonal zbuzanského brankáře Kočího.

Zbuzany - Bohemians B 1:2 (0:1)
Zbuzany - Bohemians B 1:2 (0:1)
Jeho spoluhráči se šance dočkali po rohovém kopu. Eichlerův centr se odrazil ve skrumáži před Agyemana, jehož tvrdou ránu famózním zákrokem zneškodnil Kouba. Na druhé straně zase do útoku vyrazila Bohemka. Nejprve dostala výhodu po nešetrném skluzu Jakaba na Wexlera. Zužitkovat ji chtěl Zeman, když si znovu naváděl balon do střelecké pozice. Tentokrát bohužel branku Zbuzan o malý kousek minul. Faulovaný Izraelec ve službách Klokanů se zanedlouho dostal do šance. Marhoul se prodral přes bránícího Nováka, aby od brankové čáry zpětnou přihrávkou uvolnil do velké příležitosti zmiňovaného Wexlera, jenž se neukázal jako správný zakončovatel, neboť pálil vysoko nad branku.

V závěru první půle ještě Zbuzany usilovaly o vyrovnání. Nejdřív ze standardní situace pálil k bližší tyči Pouček, ale mrštný Kouba tvrdý projektil vyrazil. Záhy z podobného místa pálil Pouček znovu. Pumelici ještě tečoval Marhoul a balon nakonec orazítkoval břevno branky Bohemians. V nastaveném čase se míč po souboji Hrubeše odrazil k Agyemanovi. Šikovný záložník s ním v šestnáctce pronikl a pálil křížem k levé tyči, naštěstí jeho projektil prolétl kolem ní do zámezí. První dějství skončilo těsným vedením Bohemians.

Po návratu z kabin začali Zelenobílí nejlepším možným způsobem. Před obranou Zbuzan sebral balon střídající Koutský. Přes Marhoula se Zemanem putoval míč k Valovi. Rychlý obránce se ocitl sám před brankářem, jehož zkušeným obstřelem k pravé tyči překonal.

Zbuzany - Bohemians B 1:2 (0:1)
Zbuzany - Bohemians B 1:2 (0:1)
Domácí tým se tlačil dopředu, ovšem Klokani pozorně bránili a sami vyráželi do protiútoků. Jeden takový začal Matěj Kadlec odvrácením jednoho z nákopů od zbuzanských stoperů. Uprostřed hřiště si převzal míč Koutský, aby narýsoval průnikovou přihrávku pro Zemana. Střelec první branky už uháněl sám na brankáře, ovšem ten vynikajícím zákrokem střelu k levé tyči vyrazil. Vzápětí Farkaš s Koutským napadali u půlící čáry Barciagu. Druhý jmenovaný rychle nahrál Müllerovi. Čerstvý forvard si obhodil poslední hráče Zbuzan a pelášil na branku. Téměř na hranici pokutového území vyběhl gólman Kočí, což se mu vyplatilo, protože v obrovské šanci znovu svůj tým fantastickým zákrokem podržel.

Bohužel v závěrečné desetiminutovce domácí tým snížil po rohovém kopu. Před brankou se dokázal prosadit zbuzanský útočník Pouček, čímž zdramatizoval závěr duelu. Ještě jednu příležitost si připsali Klokani. Na vlastní polovině kopl do vrtule Denis Vala. Autor rozdílového gólu sprintoval až na šestnáctku, kde se zasekávačkou zbavil obránce. Finální fázi ovšem nezvládl, neboť na bahnitém terénu mu míč skočil a jeho rána letěla nad branku.

To nakonec svěřence trenéra Slezáka nemuselo mrzet. Těsný náskok i ve čtyřminutovém nastavení udrželi. Díky cennému vítězství na horké půdě Zbuzan poskočili přímo do čela tabulky.