Bohemka uzavře podzim v Ostravě

V sobotu čeká Klokany velká bitva s Baníkem. 

Bohemka uzavře podzim v Ostravě

Konec podzimní části se přiblížil ke konci. Nyní zbývá odehrát už jen poslední kolo. Klokani k němu absolvují vůbec nejdelší možný výjezd, neboť šestnácté kolo FORTUNA:LIGY je zavede až na stadion Ostravy. Utkáním s Baníkem současně odstartují také odvetné zápasy v rámci probíhajícího ročníku. První utkání skončilo v Ďolíčku remízou 3:3. Od té doby už Ostrava vyměnila trenéra, a tak místo Pavla Vrby povede Ostravu do sobotního zápasu Pavel Hapal. Ve čtyřech zápasech pod jeho vedením slavila Ostrava dvě domácí výhry nad Slováckem a Mladou Boleslaví (shodně 3:1). Na hřištích soupeřů vyšel Baník dvakrát bodově naprázdno. Výsledkem 1:3 prohrál v Plzni, ovšem také minulou neděli na Slavii.

Na nepovedený start do sezony reagoval Baník na přestupovém trhu. Ofenzivu posílil příchodem Cadua z Plzně a Srdjana Plavšiće z pražské Slavie. V úvodu sezony chyběl Baníku útočník Ladislav Almási. Vinou zranění naskočil do hry až v říjnu. I když odehrál jen šest zápasů, stihl vstřelit už tři branky.

Ostrava - Bohemians 4:1 (1:1)
Ostrava - Bohemians 4:1 (1:1)
Hru Baníku v domácím prostředí popsal asistent trenéra Ivan Hašek: "Doma se pod novým trenérem doposud prezentovali dominantními výkony. Do útoku chodí ve velkém počtu hráčů a snaží se svého soupeře zatlačit. To je pro každý tým nepříjemné. Ještě více to pak umocňuje kulisa, která v Ostravě bývá tradičně na vysoké úrovni. Co se týče věcí, které přinesl trenér Hapal, tak na začátku se soustředil určitě na jednu, hlavní, věc. Tou bylo zvednout hráče po psychické stránce. Nyní je na Ostravě už vidět, že má nějaký styl, jímž by se chtěl trenér Hapal prezentovat."

Hroťák Ladislav Almási zapsal v probíhající sezoně tři přesné zásahy: "Je to bezesporu kvalitní hráč, který představuje velkou hrozbu pro každou obranu. Pokud takovému hráči dáte prostor, tak gól dát umí. Trenér Hapal ho určitě bude chtít hodně využít."

Ostrava - Bohemians 4:1 (1:1)
Ostrava - Bohemians 4:1 (1:1)
Po karetním trestu může trenérský štáb počítat s Adamem Jánošem: "Rozhodně kvitujeme Adamův návrat. Je pro nás dobře, že může nastoupit. Máme teď zase více variant pro složení sestavy. Se Zlínem jsme měli výběr trochu okleštěný, protože proti Zlínu jsme krom Adama postrádali ještě Ondru Petráka."

Fanoušci Klokanů jedou na utkání společným vlakovým výjezdem. Všechny informace naleznete na facebookovém profilu Green White Fanatics. Pokud se chystáte na zápas po vlastní ose, vstupenku do sektoru hostí zakoupíte přímo na místě. Lístek stojí 230 Kč. Pro fanoušky Klokanů jsou určené sektory C1, C2 a C3.