Bohemka prohrála v Ostravě

Po pauze sice snížil Kovařík, jenže dvěma góly odpověděl ostravský Almási.

Bohemka prohrála v Ostravě

V Ostravě nechyběl v základní jedenáctce Jánoš. V útoku obsadil své místo Puškáč. Úvod duelu ale patřil domácím, kteří aktivitu korunovali gólem. Tetour se postavil k pokutovému kopu a zařídil Baníku brzké vedení. Díky standardní situaci měli šanci také Bohemians. Střelu Jindřiška z malého vápna zlikvidoval Laštůvka. Obrovská příležitost se po dvaceti minutách hry naskytla Hronkovi. Ránu na zadní tyč vyrazil skvěle Laštůvka. V tu dobu byla lepší Bohemka, ale plány na srovnání jí deset minut před odchodem do kabin naboural Plavšić. Šikovný záložník po levé straně Baníku postupoval k brance a střelou na bližší tyč zvýšil náskok. V nastavení ještě z výborné pozice pálil Kuzmanović, ovšem Bačkovský fantastickým zákrokem Bohemku podržel.

Se startem druhé půle se na hrací plochu dostal Beran. Blonďatý záložník si po šesti minutách pobytu na hřišti našel míč za hranicí pokutového území. Jeho střela levačkou prolétla jen těsně nad břevnem. Po hodině hry získal Květ přímý kop z dvacetimetrové vzdálenosti. V roli čerstvého hráče přiběhl k míči Kovařík, který perfektní ránou přes zeď snížil. Záhy bylo k vyrovnání blízko. Květ napálil odražený balon přímo na branku. Laštůvka se vytáhl s výborným zákrokem, jímž uchránil vedení Baníku. To bylo za chvilku opět dvoubrankové, protože nabídku Plavšiće zužitkoval Almási. Slovenský útočník přidal deset minut před koncem ještě svůj druhý gól.

FC BANÍK OSTRAVA - BOHEMIANS PRAHA 1905 4:1 (2:0)
Městský stadion v Ostravě - Vítkovicích • sobota 12.11.2022 • 15:00 • 16. kolo F:L

Branky: 9. Tetour z penalty, 35. Plavšić, 73. Almási, 80. Almási - 63. Kovařík
Rozhodčí: Křepský - Podaný, Dohnálek
ŽK: Kaloč - Bačkovský, Prekop, Kovařík, Beran
Diváci: 7556

FC Baník Ostrava:
Laštůvka - Juroška, Frydrych, Pojezný, Fleišman - Cadu (69. Buchta), Tetour (69. Mišković), Kaloč, Plavšić (85. Šehić) - Kuzmanović (85. Boula) - Almási (90. Tijani)
Trenér: Pavel Hapal

Bohemians Praha 1905:
Bačkovský - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál (46. Beran), Jindřišek, Jánoš, Prekop (62. Kovařík) - Květ (86. Nový), Hronek (79. Mužík) - Puškáč (46. Drchal)
Trenér: Jaroslav Veselý