Kovařík: Nemůžeme zápasy pořád jen otáčet

Duel v Ostravě zhodnotil Jan Kovařík.

Kovařík: Nemůžeme zápasy pořád jen otáčet

Porážku v Ostravě okomentoval střelec jediné branky Jan Kovařík. Střídající univerzál mluvil o svém gólu, vyrovnaném průběhu a inkasovaných brankách napříč podzimem.

Dal jsi někdy rychlejší gól?
No abych přišel na hřiště a hned z prvního doteku se mi povedlo skórovat, to jsem snad ještě nikdy nezažil. Ptali se mě na to i při rozhovoru v televizi. Gól to byl pěkný, ale bohužel nám byl nakonec k ničemu, protože jsme si neodvezli žádný bodový zisk. Jsem z toho zklamaný.

Měl jsi při zahrávání přímého kopu na Laštůvku nějaký speciální recept?
Přemýšleli jsme, zda nevymyslíme nějaký signál. Postavení obranných hráčů i brankáře nám nahrálo k tomu, že jsme se rozhodli jinak. Dopadlo to naštěstí v tomto momentu úplně nejlépe.

Ačkoliv jsme inkasovali v úvodu, tak i první půle nabídla vyrovnaný boj...
Měli jsme spoustu příležitostí po standardních situacích. Ostrava dva góly dala, ale my neproměnili nic. Pokud bychom skórovali ještě do poločasové pauzy, zase by to vývojem zahýbalo. Otáčet zápasy není jednoduché. Nemůže se nám to stávat. Dvakrát po sobě jsme prohráli první poločas o dvě branky, což není dobrá vizitka. Ve spoustě zápasů jsme kolikrát inkasovali rychlý gól. Před týdnem se nám to povedlo, teď už ne.

Pod trenérem Hapalem se Baník zvedl. Na co jste se hlavně upozorňovali?
Chtěli jsme být kompaktní, někdy nechat soupeře i trošku hrát, ale jindy také přitlačit. Primárně jsme chtěli Ostravě ztížit její ofenzivní akce, aby se do nás složitě dostávali. Z našeho pohledu pak dobře řešit protiútoky a využívat standardní situace. Bohužel jsme inkasovali čtyři branky. Nestalo se nám to v poslední době poprvé, což je špatně.

Ostrava - Bohemians 4:1 (2:0)
Ostrava - Bohemians 4:1 (2:0)
Po tom tvém gólu jsme měli další šanci a v tu chvíli to vypadalo, že bychom mohli srovnat...
Když se podaří snížit na rozdíl jediného gólu, vždycky tím soupeře znejistíte. Naopak vás to nakopne. Byl to i náš případ. Je velká škoda, že se nám nepodařilo něčeho využít. Kdybychom srovnali, vypadal by zápas jinak. To se nám nepovedlo a otevírali jsme zadní řady stále víc a víc. Prostory pro rychlé kontry se otevíraly, Baník jich využil a dvakrát nás potrestal.

Jaké pocity převládají po podzimní části?
Umístění je jedna věc. Podle mě jsme strašně lacině poztráceli velký počet bodů. To mě mrzí ještě víc, protože jsme se teď mohli bavit v jiné situaci.