B tým Klokanů po podzimu vede třetí ligu

Po remíze s Přešticemi mají Bohemians v čele tabulky jednobodový náskok.

B tým Klokanů po podzimu vede třetí ligu

Do závěrečného utkání podzimní části nastoupil B tým s jistotou prvního místa. Už po pár vteřinách se v dobré střelecké pozici ocitl Zeman. S úvodní střelou zápasu si přeštický brankář poradil. V desáté minutě centroval Vilotić po souhře s Marešem. V šestnáctce se nejvýš vyšplhal Farkaš. Hlavička kapitána Bohemky letěla nad branku. Za chvilku byl Farkaš v roli přihrávajícího hráče, když centrem hledal Morávka. Před zkušeným záložníkem tečoval balon stoper Suchý. Na změnu směru mohl Morávek jen těžko reagovat, také proto jeho zakončení hlavou branku Přeštic minulo.

Příležitost si vytvořili i hosté. Z levé strany Klokanů přilétl balon před branku. Na malém vápně došlo k souboji, z něhož míč vypadl před Mudru. Útočník Přeštic střílel do odkryté branky. za vteřinu dvanáct zasáhl výborným obranným zákrokem Adam Kadlec, který střelu zablokoval. Jen o několik desítek vteřin později si Arzberger v pokutovém území narazil s Mudrou. První jmenovaný poté pálil na dlouhou nohu naštěstí těsně vedle pravé tyče.

Bohemians B - Přeštice 1:1 (0:0)
Bohemians B - Přeštice 1:1 (0:0)
Do útočení se vrhli zase Bohemians, ale ve finální fázi se potkávali s nepřesností. Individuální akcí se ukázal Zeman. Kanonýr Bohemians pronikl do pokutového území, kde byl protihráčem faulován. Píšťalka hlavního sudího se ale neozvala. První dějství tedy branku nenabídlo.

Krátce po přestávce prolétl centr Damaška k Vilotićovi. Srbský obránce pálil k levé tyči sice tvrdě, ovšem brankář Švihořík projektil zlikvidoval. Záhy zkoušel střelecké štěstí i Novák, jemuž přistrčil balon Morávek. Rána levonohého záložníka se kroutila hezky k levé tyči, ovšem nakonec prolétla kousek vedle ní do zámezí.

O slovo se přihlásil i explzeňský záložník Martin Zeman. Se svou vyhlášenou levačkou se postavil k exekuci přímého kopu zpoza šestnáctky. Střelu tečoval ve zdi Adam Kadlec a fantastickým zákrokem ji ještě pod břevnem vytěsnil konečky prstů brankář Soukup. Na druhé straně si za velkým vápnem rovnal míč na střelu Zeman, tentokrát Vladimír ve službách Klokanů. Chytrý pokus směřoval k pravé tyči, bohužel nakonec rozvlnil síť pouze z boku.

Bohemians B - Přeštice 1:1 (0:0)
Bohemians B - Přeštice 1:1 (0:0)
To už byl na hřišti Wexler, který čtvrt hodiny před koncem střílel zpoza pokutového území. V tomto případě si hostující brankář poradil. Jen o malou chvíli později střídající Müller u vlastní střídačky sklepl míč Farkašovi, jenž už vyslal do samostatného úniku Zemana. Aktivní záložník si i tentokrát vybral místo u pravé tyče, ale střela prolétla kousek od ní mimo branku.

Deset minut před koncem už vypukla radost Zelenobílých. Damašek dostal míč z vlastního pokutového území pasem na Farkaše, který balon udržel a následně posunul Morávkovi. Navrátilec z Německa předal balon Zemanovi, jehož střílený centr brankář Švihořík nohou vykopl. K míči rychle přiběhl Wexler, aby vedoucí trefou k levé tyči rozjásal Klokany.

Třetí domácí utkání po sobě ovšem těsnou výhrou neskončilo. V nastaveném čase Zemanův centr ze standardní situace sklepl hlavou Přibáň střídajícímu Černému, jehož rána prolétla skrz všechny hráče až do sítě, což znamenalo šokující vyrovnání.

Remízou duel s Přešticemi i skončil a Klokani přezimují na pozici lídra tabulky s jednobodovým náskokem.