Jasná výhra posunula Klokany do dalšího kola

Vítězství nad Hlučínem znamená účast v jarních pohárových bojích.

Jasná výhra posunula Klokany do dalšího kola

Do pohárového utkání vsadil trenér Veselý v brance na Valeše. V základní sestavě byli také Krch, Mužík a Nový. První šanci měl Prekop, který obešel brankáře, jenže střelu do odkryté branky ve skluzu srazil na roh vracející se Tomšů. Centrovaný míč od rohového praporku dolétl na hlavu Krcha, který poslal Bohemku do vedení. Další šance se naskytla Klokanům po půlhodině. Květ přistrčil Mužíkovi, jehož na malém vápně vychytal Lapeš. Pár minut před pauzou Beranovu nabídku zakončil vysoko nad branku Nový.

Druhý poločas začal pro Bohemku skvostně. Nejdřív Nový vybojoval zdánlivě ztracený míč, aby přihrál pod sebe. Mužík se opřel do míče na penaltovém puntíku a zvýšil vedení. Jen o tři minuty později Dostálův centr od rohového praporku usměrnil Hůlka parádně hlavou do sítě. Vzápětí střílel i Prekop, ovšem Lapeš si poradil. Do šancí se pak dostal i Květ. Bohužel v obou případech nastřelil levou tyč, od níž putoval balon po brankové čáře až do zámezí. Utkání uzavřela šance Bartka, kterou zneškodnil dalším dobrým zákrokem Lapeš. 

BOHEMIANS PRAHA 1905 - FC HLUČÍN 3:0 (1:0)
Ďolíček • sobota 19.11.2022 • 16:00 • Osmifinále MOL Cupu

Branky: 7. Krch (Nový), 48. Mužík (Nový), 51. Hůlka (Dostál)
Rozhodčí: Batík - Antoníček, Líkař
Diváci: 2299 

Bohemians Praha 1905:
Valeš - Hůlka, Krch, Křapka - Dostál (61. Vilotić), Jindřišek (76. Jánoš), Květ (81. Bartek), Nový - Beran, Prekop (61. Drchal) - Mužík (76. Hronek)
Trenér: Jaroslav Veselý

FC Hlučín:
Lapeš - Moučka (89. Levčík), Plesník, Hasala, Tomšů (63. Lehnert) - Putyera, Praus (70. Holzer), Buchvaldek, Zajíček (63. Ptáček) - Mládek - Smékal (70. Šindler)
Trenér: Filip Smékal