Klokani jsou popáté ve čtvrtfinále

Trefy obránců a pohárového střelce Mužíka poslaly Bohemians do další fáze. 

Klokani jsou popáté ve čtvrtfinále

V pohárovém klání s Hlučínem nastoupili Bohemians v brance s Romanem Valešem. Od začátku hráli i Krch, Mužík a Nový. Ze zápasu uplynulo jen něco málo přes pět minut, když se zrodila první příležitost. Útočník Prekop postupoval sám proti hostujícímu brankáři. Rozhodl se ho obejít, což mu vyšlo. Následně střílel už do odkryté branky, jenže téměř jistému gólu zamezil skluzující Tomšů, který střelu těsně před brankovou čárou srazil na roh.

Zelenobílí ho naplno využili. Od rohového praporku centroval Nový. Jeho pas se snesl až ke Krchovi, jenž hlavou zařídil Bohemce vedení. 

Domácí v dalších minutách měli optickou převahu, ale brankář Hlučína nemusel řešit žádnou zapeklitou situaci. Až krátce po půlhodině hry. Květ pronikl do pokutového území, kde přistrčil míč Mužíkovi. Autor dvou zásahů z duelu s Třincem už zakončoval z malého vápna. Brankář Lapeš rychle vyběhl, díky čemuž skvěle zneškodnil Mužíkovo zakončení.

Bohemians - Hlučín
Bohemians - Hlučín
Jen o chvilku později se Klokani řítili do útoku znovu. Beranův kroucený centr dolétl až na malé vápno. Z levé strany si naběhl před branku Nový, bohužel ve velké příležitosti pálil z malého vápna nad branku. Brankář Klokanů na druhé straně výraznějšímu nebezpečí čelit nemusel, a tak do kabin oba týmy zamířily za těsného náskoku Bohemians.

Na začátku druhého dějství se komfort Zelenobílých rychle zvyšoval. Za Jindřiškovou přihrávkou sice Nový zprvu neběžel, přesto dokázal míč nejen vydolovat, ovšem zároveň i přihrát před branku. Prekop na balon nedosáhl, ale nabídka směřovala k Mužíkovi. Útočník Bohemky se nijak nerozpakoval a prudkou ránou přidal druhou branku Klokanů. Zanedlouho zahrávali domácí další rohový kop. Dostálův parádní "rohlík" si našel ve výskoku Hůlka, jehož přesně umístěná hlavička rozvlnila síť za hostujícím brankářem potřetí.

Svěřenci trenéra Veselého nenechali defenzivu Hlučína vydechnout. Chvíli po třetí brance pálil z hranice šestnáctky Prekop. Hostující brankář si v tomto případě zapsal úspěšný zákrok. Mnohem více se musel klepat při jiné šanci. Beran se na levé straně prosadil individuálně a balon předal Prekopovi. Oblouček slovenského univerzála dolétl ke Květovi. Rána podzimní komety z Ďolíčku bohužel orazítkovala pouze levou tyč, od níž míč cestoval kolem brankové čáry do zámezí.

Necelých dvacet minut před koncem byl v akci pět Mužík. Nejdřív dobře podržel míč a roztáhl hru doprava na Nového. Pravonohý záložník si ho navedl na střed a průnikovou přihrávkou uvolnil do velké šance právě autora druhé branky. Proti němu se vytáhl skvělým "semaforem" Lapeš. Deset minut před koncem dostal druhou šancí Květ. Střídající Hronek unikl svým strážcům, načež na hranici ofsajdu vyslal do samostatného úniku Květa. Nejlepší ligový střelec Bohemians pálil znovu křížem po své levé ruce, jenže opět orazítkoval pouze tyč, od které se balon kolem brankové čáry odkutálel mimo hrací plochu.

Bohemians - Hlučín
Bohemians - Hlučín
Obrovská šance se naskytla i Bartkovi, pro kterého balon vybojoval Hronek. Čtvrté brance zamezil gólman Hlučína, který rychle vystartoval z brankové čáry. Po výhře v osmifinále se můžou Klokani těšit na jarní los čtvrtfinálových střetnutí.

Hodnocení trenéra Filipa Smékala, FC Hlučín:

"Hodnotí se mi to těžce. Věděli jsme, jak může Bohemka uspět. Byly to standardní situace, v nichž nás předčila. z našeho pohledu byla lepší první půle. Předvedli jsme pár pěkných akcí. V tom jsme chtěli pokračovat i po přestávce. Slepenými brankami ovšem domácí naše odhodlání zlomili. Za tříbrankového vedení už si zápas Bohemka hlídala a potvrzovala svou kvalitu."

Hodnocení asistenta trenéra Ivana Haška, Bohemians Praha 1905:

"Přijel k nám zajímavý soupeř, který umí hrát dopředu. V týmu jsou mladí šikovní kluci. Snažili jsme se hrát kombinačně, ale trochu i vyčkávat na soupeře. Začátek byl dle našich plánů, pak se nám to trochu rozbilo. Dopustili jsme se několika lehkých ztrát a měli roztažené hřiště. Co se týče defenzivy, útoky Hlučína jsme zvládali ubránit. Je škoda, že rozhodnuto nebylo už v prvním poločase, protože šancí k tomu bylo dostatek. Druhá půle se odehrávala dle naší režie. Po těch dvou gólech jsme dál drželi míč a vytvářeli si další šance. Jen nás mrzí, že těch branek nebylo více."