Klokani zvítězili nad Táborskem

Drchal s Prekopem proměnili pokutové kopy a v závěru potvrdil výhru Novák.

Klokani zvítězili nad Táborskem

Na Táborsko vyrukovala Bohemka v brance se Soukupem. Po boku zkušeného Krcha se v obraně ukázali Kadlec s Vilotićem. V útočné trojici s Drchalem a Mužíkem nastoupil i Zeman.

Ze zápasu uplynulo jen pár minut, když si Bohemka vytvořila první šanci. Zeman si převzal balon, jenže skvěle ho vychytal brankář Táborska. Do sítě nezamířila ani Nového dorážka, jíž defenziva Jihočechů dokázala zablokovat. Na druhé straně míč přiletěl k Machovi. Jeho zakončení včasným obranným zákrokem srazil Vilotić na roh.

Táborsko - Bohemians
Táborsko - Bohemians
Po dvaceti minutách se v ofenzivě znovu ukázali Klokani. Od brankové čáry Drchal nahrál Beranovi, jenž okamžitě našel Zemana. Křídelník Bohemky si připravil balon na střelu, ovšem tu stihl obránce srazit na roh. Záhy zpoza šestnáctky pálil krásně Dostál. Zákrok pro fotografy vyšvihl brankář Pastornický, když ránu konečky prstů vytěsnil na roh. O malý moment později se před brankou protlačit k hlavičce stoper Kadlec. Znovu to byl golman Táborska, kdo skvělým zákrokem zasáhl.

Pár minut před pauzou se s balónem do pokutového území dral Mužík a byl faulován. Hlavní sudí okamžitě nařídil penaltu. Míč si vzal Drchal a bezpečně poslal Klokany do vedení. Jejich těsným náskokem i první poločas skončil.

Do druhé půle Bohemians téměř kompletně prostřídali. Na hřišti zůstali pouze brankář Soukup a obránce Vilotić. Na hřišti se ukázali Vrána s Farkašem. Druhý jmenovaný se po chvilce pobytu na hrací ploše prodral do dobré střelecké pozice. Bohužel pálil vysoko nad branku.

Záhy se stoper Mezera dopustil nedovoleného zákroku ve vlastním pokutovém území. Následovala druhá penalta ve prospěch Bohemians. Teď se jí ujal Prekop a zvýšil náskok.

Táborsko - Bohemians
Táborsko - Bohemians
V závěrečné čtvrthodině pálil tvrdě Novák, ale obrana Táborska dokázala pumelici srazit. Tentýž hráč Bohemky vzápětí vysunul Valu. Bek Klokanů měl míč na levačku. Zakončit se snažil k bližší tyči. Střela ale letěla vedle tyče do zámezí.

Čistého konta se nakonec Bohemians nedočkali. Pár minut před koncem snížil na rozdíl jediné branky Svatek. Diváci se nakonec dočkali ještě jedné branky, o kterou se postarali svěřenci trenéra Veselého. Rychlík Vrána využil náběhu Prekopa, jemuž nahrál. Slovenský útočník před brankou přesně přesunul balon k Novákovi. Levonohý šikula si ho přistrčil na střed branky, aby bombou pod břevno vrátil Klokanům dvoubrankové vedení.

Za stavu 3:1 pro Zelenobílé už utkání skončilo. Ti si tak na úvod Tipsport ligy připsali vítězství.