Sedmigólovou přestřelku zvládli lépe Klokani

Bohemka si proti prvoligovému soupeři připsala druhou výhru v Tipsport lize.

Sedmigólovou přestřelku zvládli lépe Klokani

Bohemka nastoupila proti Liberci s brankářem Koubou a v záloze s Morávkem. V závěru úvodní čtvrthodiny udeřili Klokani. Od pravé postranní čáry naservíroval Farkaš parádně balon Drchalovi. Útočník Klokanů se na přední tyči protlačil před svého strážce a zařídil Klokanům vedení.

Za pár minut uvolnil Farkaš do úniku opět Drchala. Autor první branky pálil křížem k levé tyči, bohužel svým střeleckým pokusem ji o pár čísel minul. Nemuselo ho to dlouho mrzet. Jen o několik desítek vteřin později uháněl sám na brankáře po přesném pasu Nováka. Z identické pozice, kterou předtím nevyužil, tentokrát střelou o levou tyč skóroval podruhé v utkání.

Liberec - Bohemians
Liberec - Bohemians
Liberec hrozil spíš střelami ze střední vzdálenosti. Pokusy mladíků Polyaka a Varfolomieieva ale čisté konto Kouby nenarušily. Drchal se pak převtělil i do role nahrávajícího hráče, když lahodným rohlíkem přesně našel Nováka. Levonohý záložník bohužel pálil těsně nad branku. První dějství tak skončilo dvougólovým náskokem Bohemky.

Na začátku druhé půle střílel v pokutovém území Beran, ovšem bombu šikovného záložníka obránce srazila liberecká obrana do bezpečí. Záhy udržel míč Mužík po autovém vhazování, aby ho následně pod sebe předložil Vránovi. Rychlík ve službách Bohemians byl na přední tyči důrazný, a tak střelou z bezprostřední blízkosti přidal třetí branku Zelenobílých.

Liberec - Bohemians
Liberec - Bohemians
Za střídajícím brankářem Pešlem poté zazvonila i tyč, od níž putoval balon do hřiště. Po hodině hry se Severočeši dočkali snížení. Před pokutovým územím dostal prostor Kozák. Využil ho naplno, neboť si balon rychle přichystal a ránou k levé tyči zkorigoval průběžný výsledek. Liberec se poté přiblížil na rozdíl jediné branky. Valenta do šestnáctky prostrčil balon Kozákovi, jenž překonal brankáře Koubu.

Dvoubrankový náskok si vzali Bohemians zpět. Na levé straně Mužík přiťukl Vilotićovi. Srbský obránce odcentroval do šestnáctky, kde se balonu zmocnil Dostál. Zkušený bek si balon zpracoval a následnou tvrdou ránou trefil odkrytou branku. Přítomni diváci se ještě dočkali závěrečného drama. Dostálovu malou domů Koubovi vystihl Mészáros, brankáře Bohemky obešel a střelou do prázdné branky určil konečný výsledek.