Zachraňme hrobku pana Dannera!

Družstvo fanoušků Bohemians pořádá na rekonstrukci veřejnou sbírku.

Zachraňme hrobku pana Dannera!

Děkujeme, pane Dannere! Symbolických díků vůči dlouholetému předsedovi Bohemians byla v minulých letech vyřčena řada. Autoři knihy Bohemka je a bude mu věnovali celé pasáže textu. Jeho podobizna se objevila na novému muralu v ulici Vršovická. Aktivní část fanoušků ho připomíná na svých nálepkách. Městská část po něm pojmenovala parčík přímo vedle Ďolíčku, kdysi Dannerova stadionu Bohemians. A jeho jméno připomínají i pamětní desky v prostorách kostela sv. Václava na Čechově náměstí. Symbolické díky však mnohdy nestačí. Je potřeba přejít k činům a prokázat naši úctu a vděk v praxi. Zachraňme hrobku Zdeňka Dannera!

„Odkaz pana Dannera si připomínáme pokaždé, kdy vstoupíme do Ďolíčku. Každý zápas, každý gól i oslavný chorál si můžeme užít jen proto, že pro nás a naše nástupce před 90 lety postavil stadion. Proto jsme se ve spolupráci s vedením klubu rozhodli, že opravíme hrobku pana Dannera, která se nachází na nedalekém Vršovickém hřbitově a aktuálně není v dobrém stavu," říká Martin Kurka, předseda Družstva fanoušků Bohemians.

„Hrobka Zdeňka Dannera je v soukromém vlastnictví. Bylo tedy nezbytné dohledat majitele, dojednat s nimi plnou moc a následně oběhat veškerá razítka a povolení od Správy pražských hřbitovů. To všechno dnes máme a nyní schází to poslední – finance,"
dodává za Družstvo fanoušků Bohemians Václav Vlček, člen představenstva.

Družstvo fanoušků Bohemians proto vyhlašuje veřejnou finanční sbírku na rekonstrukci hrobky Zdeňka Dannera. Každý, kdo souzní s jejím účelem, může přispět třemi způsoby:

• První možností je zaslání libovolné částky na transparentní účet 6352898309/0800 u České spořitelny a.s., jako variabilní symbol uveďte 1936, který symbolizuje rok úmrtí Zdeňka Dannera.
• Jednoduše přispět můžete i skrze QR kód uvedený níže.
• Třetí variantou je pak vhození libovolné částky do kasičky umístěné ve fanshopu přímo v Ďolíčku.

Sbírka bude probíhat nejpozději do 21. 12. 2023 a veškeré vybrané prostředky budou investovány do rekonstrukce hrobky. Seznam více či méně potřebných prací je dlouhý a vyjde odhadem na několik set tisíc korun. Finální stav rekonstrukce tak bude odpovídat výši vybrané částky.

„Rád bych za klub poděkoval všem štědrým fanouškům Bohemky. Lidí, kteří pro Bohemku udělali tolik jako pan Danner, není mnoho," dodává na závěr ředitel klubu a partner sbírky Darek Jakubowicz.

Prvním z přispěvovatelů je zároveň generální partner klubu Barvy a laky Hostivař, který přislíbil finanční a materiální podporu. Za tuto i jakoukoliv další podporu všem dárcům jako představenstvo Družstva fanoušků Bohemians děkujeme!

Zájemci o potvrzení o daru pro daňové přiznání se mohou se s touto žádostí obracet na dfb@bohemians1905.cz. Potvrzení v řádu dnů zpracujeme a zašleme zpět.