Představujeme soupeře na soustředění

Bohemians v lednu odehrají v Turecku celkem čtyři přípravná utkání.

Představujeme soupeře na soustředění

Klokani se k prvnímu tréninku sejdou během vánočních svátků už v úterý. V tuzemských podmínkách se budou chystat ještě v novém roce. Na začátku ledna se vydají tradičně do Turecka, kde absolvují herní soustředění. Narozdíl od těch dřívějších jsou letos v plánu hned čtyři zápasy. Prostřednictvím tohoto článku Vám všechny soupeře Bohemians představíme.

Sabail FC
S týmy z Ázerbajdžánu už mají Klokani zkušenosti. Minulý rok porazili Gabalu, ještě dříve se utkali s Karabachem. Letošní soustředění zahájí Bohemka utkáním se Sabail FC, aktuálním semifinalistou domácího poháru. V lize se už týmu z města Baku tolik nedaří. Aktuálně má na svém kontě deset bodů, což znamená umístění na poslední příčce. Na nesestupové pozice je ztráta ale pouze dvoubodová. Zimní pauza začala o poznání později, než v České republice. Sabail totiž poslední utkání odehrál na Štědrý den, když nestačil na několikanásobného mistra z Karabachu. Druhá polovina sezony bude v Ázerbajdžánu zahájena 24. ledna.

OSK Sepsi Sfântu Georghe
Druhý soupeř svěřenců trenéra Jaroslava Veselého pochází z Rumunska. V šestnáctičlenné skupině se Sepsi ocitá na pomyslné hranici úspěchu s neúspěchem. Na sedmém místě je prvním týmem spadajícím do Skupiny o udržení. Před jarní částí soutěže se ovšem tlačí i do Skupiny o titul. Ta je vzdálená na jediný bod. Celý název týmu zní OSK Sepsi Sfântu Georghe, jehož domácím stánkem je více jak osmitisícová Sepsi OSK Aréna.  

Zagłębie Lubin SA
Z kvarteta týmů, jež Bohemians na soustředění čekají, je tento fanouškům zřejmě nejznámější. V rámci této sezony už se Klokani s jedním polským sokem utkali. Během letní přípravy si dokázali v Humpolci poradit s KS Cracovia (2:1). V hráčském kádru Zagłębie Lubin nalezneme i jednu českou stopu. Mezi útočníky figuruje zkušený hroťák Martin Doležal. Po sportovní stránce není probíhající sezona vydařená. Svěřenci polského kouče Waldemara Fornalika jsou sice na patnácté pozici, která znamená udržení v tamní Ekstraklase. Na záda jim vydatně dýchá trio týmů, které mají pro jaro jasný cíl. Tím je uniknout ze sestupových pozic. Navíc Zagłębie má na první příčku zaručující sestup o patro níž pouze jednobodový polštář. 

FK Radnički Niš
K poslednímu přípravnému utkání před startem jarní části FORTUNA:LIGY nastoupí Bohemka proti srbskému FK Radnički Niš. Tým z jihovýchodu země v tabulce zdejší Super Ligy okupuje příčky v dolní polovině tabulky. Také nejvyšší soutěž v Srbsku, stejně jako ta v Rumunsku, se po dohrání základní části rozdělí na dvě skupiny. Sedmnáct získaných bodů znamená pro Radnički Niš třinácté místo. Letošní zimní přestávka je v Srbsku ještě delší, než v české nejvyšší soutěži. K prvnímu jarnímu utkání dojde v zemi účastníka nedávno skončeného Mistrovství světa až v únoru.