Vysoké vítězství nad třetiligovým soupeřem

Do střelecké listiny se zapsali Köstl, Kovařík, Prekop a Puškáč.

Vysoké vítězství nad třetiligovým soupeřem

Na přípravný zápas, hraný netradičně na dva padesátiminutové poločasy, dorazilo do Uhříněvsi i několik fanoušků. V zahajovací jedenáctce byl i zkušený forvard Necid, pro něhož šlo o první zápas od zranění z února loňského roku. V úvodní desetiminutovce mu na hlavu posadil míč Dostál, ale jeho první zakončení lapil do rukavic Spilka. Dukla se prezentovala svým typickým kombinačním fotbalem a dostávala se i do zakončení.

Deset minut po zmiňované Necidově šanci si zasekl na pravačku balon Lehký. Jeho kroucená střela zpoza pokutového území minula branku Klokanů o pár decimetrů. Tentýž hráč Dukly byl záhy opět v akci. Naváděl si balon před pokutovým územím a chytrou technickou střelou mířil křížem k pravé tyči. Brankář Valeš skokem vytěsnil střelecký pokus do bezpečí.

Útočnou akci rozjeli i Klokani. Bek Dostál vybídl Vránu, který si to už namířil do šestnáctky. Rychlý křídelník servíroval balon pod sebe do obrovské šance Mužíkovi. Útočník Bohemky bohužel branku přestřelil. Na opačné straně se proti další nepříjemné střele vyznamenal Valeš. Zkušený gólman vytáhl výborný reflex i proti Špatenkovi, jenž na něj postupoval sám.

Bohemians - Dukla B 5:0 (2:0)
Bohemians - Dukla B 5:0 (2:0)
Na druhé straně se ve skrumáži prodral ke střele Křapka. Stoper Bohemky mířil do šibenice, ale zahanbit se nenechal ani gólman Dukly, když fantastickým zákrokem konečky prstů bombu vytěsnil.

Ve čtyřicáté minutě se Bohemians dočkali. Ke střele se přihrávce od Čermáka dostal Kovařík a poslal Zelenobílé do vedení. O pár minut později už se skóre měnilo podruhé. Čermákův nadýchaný centr z rohu pokutového území přilétl přesně na hlavu Prekopa. Univerzál ve službách Bohemky hlavou k pravé tyči zvýšil náskok. Dvoubrankovým vedením i skončilo první dějství.

Po hodině hry se Klokani radovali potřetí. Novák parádním obloučken posadil balon na hlavu Prekopovi, který se znovu nemýlil a vstřelil svůj druhý gól. Střeleckou listinu vzápětí rozšířil i Puškáč. Jeho povedeným centrem oslovil z pravé strany Köstl a vytáhlý útočník hlavičkoval přesně k levé tyči.

Bohemians - Dukla B 5:0 (2:0)
Bohemians - Dukla B 5:0 (2:0)
Důrazný obránce se jen o několik minut později radoval i z gólu. S balonem postupoval k brance a prudkou ránou k levé tyči překonal brankáře Dukly.

Zelenobílí následně předvedli pěknou akci. Další z posil Matoušek centroval od brankové čáry. Na malém vápně se k hlavičce protlačil Puškáč, ale zakončil nad břevno.

Bohemka úvodní utkání roku 2023 zvládla a před odletem na soustředění nastřílela svému soupeři pět gólů.