Přípravu na jarní část zahájil také B tým

Dnes odpoledne se Bohemians sešli k prvnímu tréninku. 

Přípravu na jarní část zahájil také B tým

Příprava A týmu Klokanů trvá již něco přes dva týdny. Ve čtvrtek začal s tréninkem také B tým Bohemians. Svěřenci trenéra Dalibora Slezáka tak učiní po necelém měsíci od konce přípravného mezibloku, který trval až do poloviny prosince. Na start jarní části sezony si počkají o poznání déle, než svěřenci trenéra Jaroslava Veselého. Česká fotbalová liga bude totiž znovu rozehrána až o prvním březnovém víkendu. Do ní vstoupí z pozice lídra třetiligového pelotonu. Rezerva Bohemians stráví kompletní přípravu, téměř dvouměsíční, v Uhříněvsi, kde využije místní plochy s umělým povrchem a crossfitového stanu.

Během zmiňovaného posezónního mezibloku proběhlo v týmu několik změn, a to jak v hráčském kádru, tak i realizačním týmu. Z hostování se vrátilo hned šest hráčů. Jmenovitě jde o Lukáše Bergmanna, Radky Janovského a Lehovce, Filipy Štěpánka s Temelkovskim a Patrika Valu. Navíc po přípravě v A týmu se vrací Darek Farkaš s Vladimírem Zemanem. Prvního jmenovaného zatím nepustí do plného tréninku zranění, proto se připojí později. Později se bude na tréninku hlásit i Shaked Wexler. Do plného tréninku se zapojí brankář i Matyáš Kořének, jenž absolvoval rekonvalescenci po operaci kolena. Vrací se i obránce Filip Dostál, jehož sužovaly v závěru podzimu rovněž potíže s kolenem. Dále pak záložníci, shodou okolností Davidové, Havránek s Nekvasilem. Již avizovanou posilou se stal David Bartek.

Povltavská fotbalová akademie - Bohemians B 1:2 (1:1)
Povltavská fotbalová akademie - Bohemians B 1:2 (1:1)
V realizačním týmu se udály změny dvě. Asistent trenéra Marek Štefan se přesunul k mládeži Klokanů, kde převezme jednu z dorosteneckých kategorií. Nováčkem je kondiční trenér Ivan Baratynskyy, s nímž se klub dohodl na spolupráci. Druhou novou tváří je fyzioterapeutka Nela Zdobinská, která k týmu nastoupila už pro listopadové a prosincové přípravné zápasy. V realizačním týmu zaujala místo po Jakubu Liškovi. Dosavadní masér skončil u týmu po vzájemné dohodě. Oběma děkujeme za jejich odvedené služby a přejeme hodně štěstí v jejich další kariéře.

Součástí zimního období budou samozřejmě i přípravné zápasy, jichž odehrají svěřenci trenéra Dalibora Slezáka hned sedm. Utkají se s pěti soupeři z třetiligové skupiny B. Narazí ale i na přeborové Tempo a druholigový B tým Slavie.

Program zápasů:

FC Hradec Králové B - Bohemians Praha 1905 B (14. ledna, 10:00, UMT Všesportovní stadion)
FK Jablonec B - Bohemians Praha 1905 B (21. ledna, 11:00, UMT Břízky)
Bohemians Praha 1905 B - SK Sparta Kolín (28. ledna, 10:30, UMT Uhříněves)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 B (4. února, 11:00, UMT Mladá Boleslav)
FC Tempo Praha - Bohemians Praha 1905 B (11. února, 10:00, UMT Tempo Praha)
Bohemians Praha 1905 B - FK Ústí nad Labem (18. února, 11:00, UMT Uhříněves)
SK Slavia Praha B - Bohemians Praha 1905 B (26. února, 11:00, Nymburk)


Soupiska B týmu na startu zimní přípravy:

Brankáři: Matyáš Kořének, Marek Kouba

Obránci: Ondřej Damašek, Filip Dostál, Radek Janovský, Matěj Kadlec, Radek Lehovec, Pavel Stupka, David Těšínský, Patrik Vala

Záložníci: Zikmund Bárta, Darek Farkaš, David Havránek, Jan Koutský, Filip Mareš, David Nekvasil, Vojtěch Panc, Yuriy Sarkisyan, Filip Štěpánek, Filip Temelkovski, Shaked Wexler, Vladimír Zeman

Útočníci: Lukáš Bergmann, Ibrahim Keita, Lukáš Marhoul, Jakub Müller