Na úvod soustředění bezbranková remíza

Klokani převahu ve výhru nepřetavili.

Na úvod soustředění bezbranková remíza

V prvním utkání na soustředění v Turecku se Bohemka ve čtvrtek odpoledne střetla s ázerbájdžánským Sabail FC. Trávník ve fotbalovém centru hotelového resortu Miracle byl skvěle připravený, vítr se uklidnil, ale hrálo se za vytrvalého deště.

Hned od počátku byli Klokani lepším a nebezpečnějším týmem. První střelecký pokus zaznamenal Drchal, ale hlavou zamířil nepřesně. Zanedlouho střílel Hála pouze do náruče brankáře, další hlavičkový pokus Mužíka skončil také mimo tři tyče. Na druhé straně zakončoval Kizito, ale i jeho pokus postrádal přesnost. Další příležitost měla Bohemka po centru Hály z trestného kopu, který však nabíhající Vondra netrefil, i tak ale musel brankář soupeře míč vyrážet.

Do druhého poločasu nastoupila Bohemka v kompletně čerstvé sestavě a Matoušek hned posílal nebezpečnou přihrávku před branku, tam ale nikdo ze spoluhráčů nebyl. Téměř vzápětí zakončoval Kovařík, jehož dělovka poslala k zemi obránce. Obrana Klokanů musela být na pozoru při trestném kopu, centr si našel aktivní Kizito, opět však mezi tyče nezamířil.

Šancí měla více Bohemka. Po centru Kovaříka z levé strany prošel míč až ke Köstlovi na druhé straně, ten zpětnou přihrávkou vybídl k zakončení Matouška, rána však mezi tyče nezamířila. Nad brankou skončila také střela Kovaříka z trestného kopu, z následného rohového kopu Milotič hlavou zamířil nad břevno. Své umění ukázal také brankář Soukup, který vytasil na čáře skvělý zákrok, nakonec se však pískal ofsajd. Klokani se pokoušeli najít recept na obranu soupeře, Matoušek v dobré pozici opět nezamířil přesně. Na brankáře Sabail FC nevyzrál ani Jánoš, nepomohlo ani akrobatické zakončení Čermáka v poslední minutě, a tak se oba celky rozešly smírně 0:0.

„Myslím, že prvních dvacet pět minut jsme měli územní převahu, pak se hra trochu srovnala. Hráli jsme na perfektním hřišti a byly vidět i dobré kombinace z naší strany. Měli jsme šance, škoda, že jsme je neproměnili. Ve druhém poločase byla větší převaha na naší straně, bylo vidět, že jsme byli fotbalovější, dokázali držet míč a měli jsme ještě více šancí. Hráli jsme do plné obrany, oni čekali jen na brejky. Jak říkám, jen škoda, že jsme nějakou šanci neproměnili,“ uvedl po prvním duelu asistent trenéra Ivan Hašek.

Sabail FC – Bohemians 0:0
ŽK: 41. Křapka, 82. Čermák
Sestava 1. poločas: Valeš – Kadlec, Křapka, Vondra – Hála, Nový, Jindřišek, Prekop – Mužík, Novák – Drchal
Sestava 2. poločas: Soukup – Hůlka, Petrák, Vilotić – Köstl, Morávek, Jánoš, Kovařík – Matoušek, Čermák - Puškáč

#BOHEMKADOTOHO