Daniel Krch přestupuje do Dukly

S Bohemkou se jako hráč loučí po téměř deseti letech.

Daniel Krch přestupuje do Dukly

Na začátku tohoto týdne jsme fanoušky informovali o přesunu Daniela Krcha na Julisku, kde dostal povolení trénovat s duholigovou Duklou Praha. Dohody mezi hráčem a kluby dospěly k potvrzení Danova přestupu. V dejvickém klubu bude třicetiletý stoper působit na jaře i v příští sezoně. Zároveň však zůstává v pozici obchodního manažera Bohemky a dál se bude starat o segment regionálních partnerů.

Jak sám Daniel prozradil v rozhovoru pro Bohemka TV, jednalo se o přátelskou dohodu, kdy si s trenérem a vedením vyhodnotil svou pozici v prvoligovém kádru Klokanů. V červnu letošního roku by mu skončila v Ďolíčku smlouva, a protože by si rád aktivní život profesionálního fotbalisty ještě prodloužil, přijal nabídku armádního klubu. "Dukla o mě měla zájem už v létě a ten teď v zimní pauze ještě zesílil," potvrdil pro Virtuální Ďolíček sám Daniel Krch. "Moje zdraví mi nedovolí mít kariéru dlouhou jako má Pepa Jindřišek, i když bych si to moc přál. Rád bych ale hrál ještě dva nebo tři roky na nejvyšší možné úrovni," doplnil.

Jeho slova potvrzuje i ředitel klubu Darek Jakubowicz: "Daniel za těch deset let odvedl pro Bohemku velmi mnoho, proto jsme mu v jeho přání pokračovat jinde nijak nebránili. Za obětavost, se kterou vždy v lize nastupoval, si to absolutně zaslouží. Uvolnili jsme ho proto zcela zdarma, aby si kariéru ještě prodloužil."

Přesto se dlouholetý stoper s Bohemkou neloučí úplně. V klubovém managementu bude i nadále působit v roli obchodního manažera, kde má na starost kategorii regionálních partnerů. Dle původních dohod platí, že přednost má jeho fotbalová kariéra.

Daniel Krch přišel do Bohemky po postupu do první ligy v létě 2013 na hostování ze Sparty. To se o rok později změnilo v přestup. Celou svou téměř desetiletou prvoligovou kariéru strávil ve Vršovicích. Nastoupil do 160 zápasů v první lize, devětkrát se radoval ze vstřeleného gólu. Patřil dlouho mezi stálice a opory zadních řad Bohemky. Do spousty utkání vedl svůj tým jako kapitán. Když bylo Bohemce nejhůře, nastoupil i přes velké zdravotní potíže a riskoval jejich zhoršení, jen aby svému klubu pomohl zachránit ligu. Po jednom takovém utkání zamířil rovnou na operaci kolene. V Ďolíčku nosil číslo 15 a zapsal se mezi významné osobnosti novodobé Bohemky po znovuzrození.

Dane, děkujeme Ti za všechno!

#BOHEMKADOTOHO

Bohemka TV