Také třetí utkání skončilo remízou

S polskou Zagłębií Lubin se Bohemka rozešla smírně, když se o její gól postaral Adam Kadlec. 

Také třetí utkání skončilo remízou

Uběhla pouhá minuta a polský tým už si připsal první zakončení. Vysoký stoper Kopacz se odpoutal od Prekopa a zavěsil se do vzduchu, naštěstí hlavou branku netrefil. Jen o několik desítek vteřin později po zpětné přihrávce napřáhl zpoza pokutového území Łakomy. Ránu mířící pod břevno ale Valeš výborně vyrazil. Na druhé straně pálil Jánoš, k němuž se míč odrazil po rohovém kopu. Středopolař Bohemky zavzpomínal na nedělí lahůdku proti Sepsi, avšak tentokrát pálil mimo tři tyče.

Tentýž hráč zakončoval i o chvilku později. Drchal skvěle obral o balon Jacha, aby mohl za šestnáctku nahrát Jánošovi. Střední záložník si nenechal ujít možnost vypálit zpoza šestnáctky, ovšem přízemní pokus zlikvidoval u levé tyče brankář Bieszczad. Připomněla se i Zagłębie. Hroťák Adamski si efektně přehodil balon na levačku, jenže následné střele nedal dostatečnou razanci, proto balon kolem pravé tyče doskákal do zámezí.

Po půlhodině hry už padla první branka utkání. Polský tým vyrazil do rychlého protiútoku. Od Bohara směřoval míč k záložníkovi Łakomemu, jenž ho posunul Gaprindashvilimu. Gruzínský záložník střílel na zadní tyč, jenže Křapka dokázal ránu zablokovat. Nebezpečí pro branku Klokanů tím neskončilo, protože odražený balon si v šestnáctce našel Bohar, jemuž se podařilo ho procedit za Valešova záda.

Zagłębie Lubin - Bohemians
Zagłębie Lubin - Bohemians
Zelenobílí srovnali pár minut před poločasovou přestávkou. Novákův prudký centr z levé strany před brankou jen prolétl. Ještě v pokutovém území dostihl míč Kadlec. Mladý stoper se nenacházel ve střelecké pozici, ale přesto to zkusil přímo na branku. Přízemní dělovka z pravačky obránce Bohemky si to krásně namířila křížem až do sítě, což znamenalo vyrovnání. Remízou i první poločas skončil.

Ve druhé dějství se do šance tlačil střídající Chodyna. K němu se snesl jemný oblouček, ale na zadní tyči nedokázal usměrnit balon do sítě a zakončení letělo nad branku. Na druhé straně o kousek nedosáhl na centr Křapka. Druhý poločas byl na šance chudší. Když se ani jeden z týmů už nedokázal prosadit, skončilo utkání remízou po jedné brance na každé straně.

Poslední utkání na soustředění čeká Bohemku až v pátek, kdy se utká se srbským Radnički Niš.

„Na začátku jsme mohli jít do vedení, ale šance se nám nepovedlo proměnit. Soupeř pak také zahrozil, byl agresivní a hodně si dovolil. Vyústilo to nakonec ve vedoucí branku, ale nám se povedlo hezkou střelou srovnat. Ve druhém poločase už na některých hráčích byla znát únava, neboť za ty dva dny měli v nohách opravdu velké množství minut. Zítra budeme mít volnější režim a od středy se už budeme chystat na poslední utkání, které nás čeká v pátek,” zhodnotil asistent trenéra Ivan Hašek.