Výhra na závěr přípravy

Klokani čtvrtý duel na soustředění zvládli vítězně po gólech Jánoše a Hály. 

Výhra na závěr přípravy

Závěrečný přípravný duel Klokanů nabídl souboj se srbským celkem Radnički Niš. Už od úvodního hvizdu měli navrch Zelenobílí. Sám na branku pelášil Drchal, jemuž v dalším postupu zamezil vracející se Yamkam. Kamerunský obránce už zatáhl za záchrannou brzdu v roli posledního hráče. Nedovolený zákrok ohodnotil hlavní sudí "jen" žlutou kartou.

Klokani se přesto rychle dostali do vedení. Balon se odrazil za šestnáctku k Jánošovi. Střední záložník Bohemky se nerozpakoval a nádhernou bombou o břevno zařídil svému týmu rychlé vedení.

Vzápětí se po přihrávce Drchala prosadil střelou do sítě Matoušek. Radost z navýšení vedení pokazil praporek asistenta rozhodčího na pomezí, který signalizoval ofsajd. Pokračovalo se za jednobrankového náskoku Zelenobílých. Srbský celek se dostával do nebezpečných prostorů jen sporadicky. Při ojedinělé akci zablokoval Hůlka zpětnou přihrávku před branku. Střelu Cvetkoviće poté v klidu lapil gólman Jedlička.

Radnički - Bohemians
Radnički - Bohemians
Závěr prvního dějství nabídl ofenzivní akce Klokanů. Exekuce standardní situace se ujal Kovařík. Na centr si v šestnáctce vyskočil Hůlka, ovšem hlavou netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Záhy byla odkrytá branka před Köstlem. Ránu defenzivního univerzála ve službách Bohemians však dokázala zablokovat hradba těl. Když defenziva soupeře zvládla ztečovat Prekopův pokus po nepřímém kopu uvnitř velkého vápna, skončil první poločas za jednobrankového náskoku Bohemky.

Po přestávce se ke střele dostal Drchal, ale pálil vedle. Po hodině hry došlo k pětinásobnému střídání Klokanů. na hřište se dostali Jindřišek, Hála, Morávek, Mužík, Nový. Bohužel téměř okamžitě přišlo snížení. Belaković dostal balon do běhu a přesná rána na zadní tyč se zastavila až v síti.

Téměř okamžitě si však vzala náskok zpět Bohemka. Projektil Prekopa zvládl brankář vyrazit pouze na břevno. Od brankové konstrukce se míč odrazil k brankové čáře, kde už Hála doklepl míč do sítě, čímž poslal Bohemians podruhé v zápase do vedení.

Na závěrečnou desetiminutovku se na hrací plochu dostali také Dostál a Kadlec. Druhý jmenovaný chtěl navázat na svou gólovou trefu z pondělního duelu. Tentokrát ale svým tvrdým pokusem z dálky knokautoval jednoho z obránců. V samém závěru pak srbský tým živil naději na srovnání. Zakončení po rohovém kopu však přesné nebylo, a tak se Bohemians mohli radovat z vítězství.
„Dnes jsem hlavně rád, že se nikdo nezranil. Tohle utkání se vymykalo všem předchozím. Utkali jsme se s nedisciplinovaným a zákeřným soupeřem. Po půlhodině se vlastně přestal hrát fotbal a utkání se zvrhlo do hádek a vysvětlování. Klobouk dolů, jak to turecký rozhodčí ustál, i když mohl vytáhnout červenou kartu. Když se přesunu k samotnému fotbalu, tak jsme měli výborný vstup do utkání, který se nám povedlo korunovat gólem. Poté se nám povedlo si vytvořit i několik dalších příležitostí. Bohužel jsme se nechali vtáhnout do toho boje a přestali se soustředit. Soupeř si také nějaké šance vytvořil. Druhá půle byla už klidnější. Minutu po střídání jsme inkasovali branku po ztrátě. Zaslouženě jsme se podruhé dostali do vedení, ovšem celé utkání se mohlo nést v jiném duchu,” zhodnotil utkání trenér Jaroslav Veselý.