Na úvod jara zasloužené vítězství nad Teplicemi

Klokani rozhodli bojovný duel po pauze, když se dvěma góly blýskl Puškáč.

Na úvod jara zasloužené vítězství nad Teplicemi

V zahajovací jedenáctce nechyběly dvě nové posily ze západu Čech. Branku Bohemky hájil Jedlička, uprostřed hřiště poté nastoupil se sedmičkou na zádech Čermák. Pozici pravého wingbeka zaujal netradičně Köstl. Právě defenzivní univerzál už po malé chvíli vysunul průnikovou přihrávkou Hálu. Před nabíhajícím záložníkem ale zvládl sebrat balon zkušený Grigar. Na druhé straně pálil tvrdě Hybš, prudký projektil však obrana Bohemians zablokovala.

Zelenobílí hráli několik minut v deseti, když byl mimo hrací plochu ošetřován Prekop. Slovenský útočník se po svém návratu na hřiště tlačil do zakončení. Přes dva bránící hráče se podél brankové čáry probil Drchal. Důrazný blonďák servíroval míč před branku na malé vápno, kde bohužel na jeho nabídku nedosáhli Prekop s Čermákem.

Bohemians - Teplice
Bohemians - Teplice
Velkou příležitost si vytvořili Bohemians v nastaveném čase. Hybš odvrátil centr Kovaříka pouze k Prekopovi, jenž na nic nečekal a vypálil, ale tvrdý projektil zneškodnil výborným zákrokem Grigar. První poločas díky jeho zákroku skončil bezbrankovou remízou.

Do druhé půle vyběhl na trávník i útočník Puškáč. Deset minut po zahajovacím hvizdu střílel Drchal po Puškáčově přihrávce, jenže skvělý zákrok proti němu vytáhl Grigar, který levou nohou ránu vykopl. Akce pokračovala, když se do centru Čermáka hlavou položil Drchal, avšak další jeho zakončení skončilo na pravé tyči teplické branky. Ani to neznamenalo pro hosty klid. Před jejich branku totiž přilétl centr právě z kopačky Drchala. Nikým nehlídaný Puškáč si mohl na balon počkat, pohodlně ho usměrnit do sítě a nechat propuknout radost z vedení Bohemians.

Bohemians - Teplice
Bohemians - Teplice
Zelenobílí útočili i dál. Centr Hály od rohového praporku tečoval hlavou na přední tyči Köstl, jehož zakončení orazítkovalo břevno teplické svatyně. Po chvilce se znovu ukázal Drchal. Aktivní útočník pelášil s balonem do šestnáctky, kde se odhodlal ke střele. Střelecký pokus ovšem dokázal gólman Teplic vytěsnit na roh.

Kýženého druhého gólu se Bohemka přece jen dočkala. Hálův centr odvrátila hostující defenziva z předbrankového prostoru. Ze strany ovšem vrátil balon před branku Jánoš. Na malém vápně byl připravený Puškáč, jenž hlavou trkl balon do sítě za bezmocného Grigara.

V závěru Bohemka drama už nedopustila a první domácí duel zvládla nejen vítězně, ale také s čistým kontem.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „První půle moc krásy a zajímavých momentů nenabídla. Bylo tam velké množství soubojů, přidala se do toho i vynucená střídání způsobena zraněními. Něco takového jsem i očekával. Terén byl těžký a ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Z naší strany to bylo málo, proto jsme reagovali střídáním. Pak už jsme to byli my. Povedlo se nám dát gól, který nás uklidnil. Poté jsme už dovedli utkání do vítězného konce zaslouženě. Krom nějakých závarů si Teplice nic nevytvořily."