Drchal: Vyhrát první zápas je vždycky důležité

Výhru nad Teplicemi zhodnotil útočník Václav Drchal. 

Drchal: Vyhrát první zápas je vždycky důležité

Vítězný vstup do jarní části okomentoval v rozhovoru Václav Drchal. Útočník Klokanů si připsal asistenci, ale ještě před tím se dostal do slibných příležitostí.

Vstoupili jsme do jara vítězstvím, které se zrodilo v bojovném zápase...
Jak už jsi zmínil, bylo to hlavně o boji. Jsem moc rád, že jsme z utkání vytěžili tři body. Vždycky je důležité první zápas zvládnout, a to jakýmkoliv možným způsobem. Neoznačoval bych ho známým klišé - "zápas o šest bodů." Klíčový ovšem byl. Potřebovali jsme ho vyhrát, což se povedlo. O fotbale to moc nebylo. Zkrátka hřiště v téhle době nejsou v dostačujícím stavu. Odehrávala se spíš taková válka.

Ve druhém poločase jsi hlavou trefil tyč. Tlačil jsi balon do branky i očima?
Popravdě jsem to celé pořádně ani neviděl. Vlastně až ten konec, kdy se balon odrážel od tyčky. Je to škoda, mohli jsme jít do vedení ještě dříve. Nakonec se nám ale povedlo vyhrát, takže jsme spokojení.

Bohemians - Teplice 2:0 (0:0)
Bohemians - Teplice 2:0 (0:0)
Chvilku po té šanci sis už připsal asistenci...
Byl jsem v šestnáctce s balonem a jen jsem zvedl hlavu. Před brankou jsem viděl Puškyho (David Puškáč - pozn. red.), kterého se mi povedlo najít poměrně přesně. Těší mě, že jsme vstřelili takový hezký gól.

Do jaké míry ovlivňovalo hru počasí?
Zima byla opravdu velká. Vlivem těch současných podmínek nebylo dobré ani hřiště. Bylo to spíš o tom terénu, jemuž jsme se, stejně jako Teplice, museli přizpůsobit. Jinak to vlastně ani nešlo. Oba týmy se prezentovaly podobně. My jsme se s tím ale popasovali lépe.