Jánoš: Dvě výhry nám pomůžou i psychicky

Vítězství nad Hradcem Králové zhodnotil záložník Adam Jánoš.

Jánoš: Dvě výhry nám pomůžou i psychicky

Záložník Klokanů odehrál uprostřed hřiště bezmála celé utkání. Adam Jánoš mluvil o nevyužitých příležitostech i dění na hřišti po vyloučení.

Z prvních dvou zápasů jsme vytěžili plný počet bodů. Pokaždé se nám podařilo vyhrát s čistým kontem. Je to snový vstup do jarní části?
Úplně nevím, zda bych to pojmenoval zrovna takhle. Každopádně nám těch šest bodů obrovsky pomůže nejen bodově, ale také po psychické stránce. Do každého zápasu jdeme s jasným cílem. Chceme vyhrát za každou cenu a já jen věřím, že v tom budeme pokračovat i nadále.

Šli jsme brzy do vedení a měli i další šance. Je jediným negativem první půle jen nevyužití příležitostí?
Celkem se nám v prvním poločase dařilo a gólů mohlo být samozřejmě více. Třeba Drchy běžel sám na branku. Naše poločasové vedení nemuselo být pouze dvoubrankové. Musíme to však brát tak, jak to je. Naopak na konci první půle jsme mohli i inkasovat, ale Martin Jedlička nás podržel. Nepovažoval bych to jako úplné negativum, ačkoliv s lepší produktivitou by se zápas pro nás vyvíjel samozřejmě ještě lépe.

Do jaké míry ovlivnilo plány do druhé půle vyloučení?
Nechtěli jsme polevit, ba naopak přidat ještě více náběhů a hlavně vstřelit třetí gól. Hradec nám umožňoval hrát kombinačně. Červená karta nám to narušila, ale ve fotbale zkrátka takové scénáře nastávají. Museli jsme zbytek zápasu odmakat v početní nevýhodě. Všichni jsme si navzájem pomohli, hlavně nás při šancích Hradce podržel gólman. Takový celistvý týmový výkon byl hrozně důležitý. Makali jsme jeden za druhého a ukázali týmovou sílu, kterou máme.

Hradec Králové - Bohemians 0:2 (0:2)
Hradec Králové - Bohemians 0:2 (0:2)
Lámal se zápas v momentě, kdy jsme přežili dvě šance Matěje Koubka?
Podržel nás skvěle chytající gólman Jedla (Martin Jedlička - pozn. red.). Trenér pak musel dostřídat, aby vyztužil defenzivu. To nám pomohlo, protože Hradec hrál vabank, měl nahoře třeba pět hráčů a kopal to na ně. Kolikrát jsem běžel zpátky i já, protože na naše stopery byli hráči soupeře v přesile. Zvládli jsme to vcelku dobře, až na nějaké gólovky soupeře, které však Jedla vychytal. Také díky dobrým střídáním se nám povedlo dohrát zápas velice slušně.

Ve středu zálohy nyní vedle tebe nastupuje Aleš Čermák. Změnily se nějak tvé úkoly na hřišti?
Úplnou změnu necítím. Aleš je technicky založený hráč a hodně ho to táhne i dopředu. Známe se spolu z působení v Mladé Boleslavi a víme, co od sebe můžeme čekat. Hrajeme víceméně stejné rozestavení se dvěma středními záložníky, takže se v podstatě nezměnilo nic.

Zvládli jsme přímý souboj o čtvrté místo. Mluvíte v kabině už o Skupině o titul?
Pro tenhle zápas byl cíl jasný. O čtvrté místo jsme se porvat chtěli a povedlo se nám úkol zvládnout. Sezona je však ještě dlouhá. Nějak se bavíme, ale není to ještě úplně na pořadu dne. Samozřejmě se nebudeme stydět za to, že chceme být co nejvýš. Když už takhle nahoře jsme, tak se chceme o tyhle příčky porvat. V hlavách jsme dobře nastavení, což je nejdůležitější.