Očekávané derby se Spartou už v neděli večer

Do Ďolíčku přijede k utkání devatenáctého kola tradiční rival z Letné.

Očekávané derby se Spartou už v neděli večer

Úvodní dvě kola zvládli Klokani na výbornou. Vytěžili z nich plný počet bodů, nedostali gól a po shodných vítězstvích (2:0) se přitáhli k vedoucímu triu v tradičním složení pražských "S" a Plzně. Už o víkendu se utkají s jedním z těch velkoklubů, jímž je Sparta. Derby se sokem z Letné je pokaždé jedním z nejočekávanějších zápasů celé sezony. Punc významnosti mu nyní dodává postavení obou týmů v tabulce. Tentokrát totiž proti sobě nastoupí jako přímí tabulkoví sousedé, jež od sebe dělí osmibodová mezera.

Jestliže v kádru dvou jarních soupeřů Bohemky proběhlo změn minimum, u Sparty jde o zcela jiný případ. Do týmu kouče Briana Priskeho v zimní pauze dorazilo několik nových tváří ze zahraničí. Jmenovitě přišli Kaan Kairinen z norského Lillestromu a albánský reprezentant Qazim Laci, jehož však Letenští získali z týmu francouzského Ajaccia. Defenzivu vyztužil srbský zadák Dimitrije Kamenović. Ofenzivu posílil Awer Mabil.

Sparta - Bohemians 1:1 (0:1)
Sparta - Bohemians 1:1 (0:1)
Naopak své angažmá na Letné ukončili dva dlouholetí hráči Sparty. Útočník Lukáš Juliš zamířil na zahraniční angažmá do španělské Ibizy. Univerzál Michal Sáček se pak stal hráčem polské Jagiellonie Białystok. O záchranu bojujícím Pardubicím vypomohla Sparta na postu brankáře, když na východ Čech zapůjčila Florina Nitu. Na Letné už nepokračuje ani Dominik Holec. Slovenský gólman odešel na půlroční hostování do Lechu Poznań. Záložník Jan Fortelný bude na jaře nastupovat v dresu Sigmy Olomouc.

O nedělním utkání mluvil také asistent trenéra Ivan Hašek: „Všichni víme, co takové zápasy obnáší. Čeká nás ambiciózní soupeř, kterého jsme dokázali překvapit už v podzimním zápase. Vstup do jara nám vyšel, což budeme chtít potvrdit také proti Spartě. O motivaci na takový zápas se ani nemusíme nějak zvlášť bavit. Ačkoliv počasí fotbalu úplně nenahrává, určitě nás požene za body vyprodaný Ďolíček. Zájem fanoušků registrujeme a budeme je chtít potěšit. Respektujeme pochopitelně i sílu soupeře. Budeme chtít podat své maximum a uvidíme, na co to bude stačit."

Sparta - Bohemians 1:1 (0:1)
Sparta - Bohemians 1:1 (0:1)
Klokani se budou muset obejít bez dalších dvou hráčů: „O absenci Václava Drchala pro tenhle zápas víme dlouho a počítali jsme s ní. Trest Dana Köstla je samozřejmě komplikací, ale musíme si s ní poradit. Kádr je široký, a tak můžeme vybírat z více alternativ, který z hráčů nakonec místo po Köstlikovi zaujme. Je třeba brát v potaz i fakt, že nás čeká jiný soupeř, než tomu bylo v dosavadních dvou jarních utkáních."

Zelenobílí se po vydařeném vstupu do jara mohou těšit z umístění v tabulce. Rozhodně však nepovažují nic za hotové: „Vnímáme pozici, kterou jsme dvěma jarními výhrami získali nejen v tabulce, ale jíž jsme si i vytvořili napříč fotbalovou veřejností. Nechceme se za nic schovávat. Díky našim výkonům a výsledkům zkrátka teď bojujeme o tu první skupinu, což je pro nás všechny obrovská odměna. Nesmíme se však tímhle uspokojit a makat dál, abychom se dokázali na těchto místech udržet a neřešili za měsíc úplně jiné starosti."

DO SEKTORŮ BOHEMIANS BEZ SYMBOLŮ SPARTY

Hlavní tribuna (sektor A) a kotel domácích (sektor B) jsou určené výhradně pro fanoušky Zelenobílých. Do těchto sektorů je zakázáno vstupovat se symboly hostujícího klubu (např. čepice, šála, bunda se znakem ACS atd.) a pořadatelská služba je oprávněna diváky s těmito symboly do sektorů A a B bez náhrady vstupného nevpustit.