Bohemka derby se Spartou prohrála

Večerní duel nabídl celkem osm branek, dvě si připsal Aleš Čermák.

Bohemka derby se Spartou prohrála

Jako první se do zakončení dostal Kuchta, ale rána prosvištěla kolem levé tyče do zámezí. Tentýž hráč se pak už radoval, když dorazil Haraslínovu střelu. Nacházel se ale v ofsajdovém postavení, proto nebyl gól uznán. Jen o chvilku později však centr prodloužil Zelený, díky čemuž Krejčí na zadní tyči poslal Spartu do vedení. Klokani odpověděli standardní situací Kovaříka, jíž rozehrál centrem do šestnáctky, Prekop ovšem hlavičkoval mimo. Blízko ke zvýšení náskoku měl Čvančara, ale jeho střela naštěstí orazítkovala břevno. V nastavení první půle kopali Klokani penaltu po ruce Vitíka. Útočník Puškáč si vzal míč, střelu doprostřed branky dokázal Kovář vykopnout.

Druhý poločas začali Klokani aktivně. První šanci měli hned na jeho začátku, bohužel ale Hůlkova hlavička skončila jen na tyčce. Záhy střídající Beran předal balon Čermákovi, který krásnou pumelicí srovnal stav. Vyrovnaný stav nevydržel dlouho, protože jen pár minut po Čermákově trefě propadl míč k Haraslínovi, jehož dělovka skončila v pravé šibenici. O malý okamžik později vznikl před brankou Jedličky závar, který nakonec vyústil v penaltu pro Spartu. Pro balon si došel kapitán Krejčí, jenž střelou k levé tyči pojistil vedení Letenských. Nešlo o poslední gól. Další rohový kop Sparty si vzal na starost Kairinen. Centr si našel vytáhlý Čvančara a se štěstím dopravil balon do sítě. Zelenobílí se brzo vrátili do hry, a to díky pokutovému kopu. V tomto případě se ho ujal Čermák, jehož střela k levé tyči znamenala snížení. Tříbrankový náskok vrátil hostům Kuchta, když proměnil svůj samostatný únik. V nastavení uzavřel gólový účet derby Minčev.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - AC SPARTA PRAHA 2:6 (0:1)
Ďolíček • neděle 12.02.2023 • 18:00 • 19. kolo F:L

Branky: 48. Čermák (Beran), 70. Čermák z penalty - 15. Krejčí, 56. Haraslín, 60. Krejčí z penalty, 67. Čvančara, 81. Kuchta, 90+3. Minčev
Rozhodčí: Szikszay - Kříž, Vlček
ŽK: Prekop, Hůlka - Čvančara, Wiesner
Diváci: 6012

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Hůlka, Petrák, Vondra - Dostál (77. Nový), Jindřišek, Čermák, Kovařík (77. Mužík) - Matoušek (86. Novák), Prekop (46. Beran) - Puškáč (86. Hála)
Trenér: Jaroslav Veselý

AC Sparta Praha:
Kovář - Vitík, Sorensen, Krejčí - Wiesner, Kairinen, Sadílek (89. Laci), Zelený - Kuchta (89. Daněk), Čvančara (71. Mabil), Haraslín (83. Minčev)
Trenér: Brian Priske