Bohemka těsně prohrála na jihu Čech

Boj o tři body nakonec v závěru rozsekl Potočný.

Bohemka těsně prohrála na jihu Čech

Pro duel na jihu Čech se do základní jedenáctky vrátili Drchal s Jánošem. První příležitost měl na svědomí domácí Adediran, jehož ránu z úhlu parádním zákrokem zneškodnil Jedlička. Jen o chvilku později na něj už nigerijský forvard postupoval sám. Gólman Bohemky rychlým výběhem zmenšil střelecký úhel, a tak následná střele minula pravou tyč. Na druhé straně střílel Hůlka, ovšem bohužel pouze do tyče. V nastaveném čase Sladký centrem oslovil Škodu, ovšem útočník Dynama hlavičkoval mimo tři tyče.

Po přestávce Čermákův centr doletěl na zadní tyč k Hůlkovi, jehož zakončení však zablokoval Králik. Domácí ve druhé půli zahrozili až po dvaceti minutách. Jmenovitě to byl Škoda, který napřáhl ke střele zpoza šestnáctky, jíž bezpečně ukryl v náruči Jedlička. Poté uháněl sám na branku Adediran, ale trefil tyč. Veškerý vzruch byl zbytečný, neboť asistent na pomezí zpětně signalizoval ofsajd. Pět minut před koncem však další pokus Adedirana ještě Jedlička vyrazil, na dorážku Potočného už byl bohužel krátký.

SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE - BOHEMIANS PRAHA 1905 1:0 (0:0)
Střelecký ostrov • neděle 19.02.2023 • 15:00 • 20. kolo F:L

Branka: 85. Potočný
Rozhodčí: Radina - Kotalík, Matoušek
ŽK: Čermák (Bohemians)
Diváci: 1 974

SK Dynamo České Budějovice:
Janáček - Sladký, Havel, Králik, Skovajsa (64. Mršić) - Čermák (64. Čolić), Hora, Hellebrand - Adediran (87. Penner), Škoda (74. Čmelík), Matoušek (74. Potočný)
Trenér: Marek Nikl

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Hůlka, Petrák (13. Kadlec), Vondra - Dostál, Jánoš (81. Jindřišek), Čermák, Kovařík - Drchal, Prekop (59. Matoušek) - Puškáč (81. Beran)
Trenér: Jaroslav Veselý