Hůlka: Snažil jsem se brankáře obstřelit

Duel v Českých Budějovicích zhodnotil Lukáš Hůlka.

Hůlka: Snažil jsem se brankáře obstřelit

Vyrovnané utkání na jihu Čech okomentoval obránce Lukáš Hůlka, který mohl dvakrát poslat Bohemku do vedení, ale ani jedna šance gólem neskončila. Obě situace v rozhovoru okomentoval, stejně jako rozhodující branku Českých Budějovic.

V prvním poločase tě od gólu dělil opravdu jen kousek...
Při té první příležitosti jsem správně předpovídal, kam by se míč mohl odrazit a šel trochu napřed. K mému štěstí šel balon právě ke mně a já už se ocitl přímo před brankářem Českých Budějovic. V tom finálním momentu jsem byl trochu rozhozen protihráčem, ale i tak jsem se snažil vybíhajícího gólmana obstřelit k levé tyči. Nakonec se mi to povedlo, ale situace si žádala o trošku jinou trajektorii, protože střela mířila do tyče.

Šanci jsi měl i po přestávce a z tribuny se to mohlo jevit tak, že jsi netrefil balon ideálně...
Jako první mě napadlo, abych střílel hned z prvního doteku. Ve vápně většinou nebývá moc času si balon zpracovávat a něco ještě vymýšlet na dva doteky. Míč nabral trochu jinou dráhu letu a nebylo úplně možné střílet. Snažil jsem se balon podrážkou takovým halfvolejem alespoň posunout z dosahu brankáře Janáčka. Možná, že až se podívám na video, tak si řeknu, že jsem měl řešit situaci jinak.

České Budějovice - Bohemians 1:0 (0:0)
České Budějovice - Bohemians 1:0 (0:0)
Krátce po začátku utkání došlo ke změně v defenzivě, kdy Ondru Petráka nahradil Adam Kadlec. Pro něj šlo o nejvýraznější ligovou minutáž...
Adam odehrál zápas tak, aby si splnil své povinnosti směrem do defenzivy. Dopředu se tolik nepouštěl. Já znám Adama i z tréninku a vím, čeho je schopen a co jsou jeho silné stránky. Určitě mě nepřekvapilo, že zápas zvládl s přehledem. Uměl si poradit v osobních soubojích. Po rychlostní i fyzické stránce má předpoklady k tomu, aby tyhle typy soubojů zvládal. S přibývajícími minutami poroste i jeho přínos v ofenzivní části hry.

Rozhodující gól padl ze standardní situace. Kde se stala chyba?
Před branku nám různě létaly centry a zvládali jsme je ještě odvracet. Neuspěli jsme v osobním souboji, který vyhrál hráč soupeře a prodloužil balon před branku. Jednoho hráče jsme nezachytili, a tak mohl přímo zakončovat. Martin Jedlička ještě dokázal střelu vyrazit. Bohužel u odraženého balonu byl jako první Potočný, kterého jsem zrovna hlídal já, ale byl od něj o dva kroky. Mou chybou je, že jsem si nesplnil povinnosti při osobním bránění.