Pro Ondřeje Petráka sezona skončila

Stoper Klokanů se po posledním utkání přidal na marodku k dalším spoluhráčům.

Pro Ondřeje Petráka sezona skončila

V nedělním utkání musel Ondřej Petrák opustit hřiště na nosítkách. Končila teprve desátá minuta zápasu, když došlo k souboji Petráka s domácím Matouškem. Nevinně vypadající situace má ovšem pro stopera Bohemky fatální následky. Petrák zůstal ležet na hrací ploše a na pomoc mu přispěchal klubový lékař. Následovalo brzké střídání, kdy se na stopera postavil devatenáctiletý Adam Kadlec.

„Ondřej Petrák po souboji došlápl tak, že měl nohu v nevýhodné pozici. Když pak chtěl z pohybu vzad zabrat a jít dopředu, utrpěl laterální luxaci pately. Laicky řečeno si vykloubil čéšku,“
vysvětlil pro klubový web týmový fyzioterapeut Ondřej Stoupa. „Má poškozené úpony a vazy čéšky. Vypadá to, že ho čeká chirurgický zákrok. Sezona tak pro něj předčasně skončila,“ dodává.

V řadách stoperů utrpěli Klokani ztrátu hned v prvním letošním mistráku proti Teplicím. Antonín Křapka si v souboji s Gningem natrhl vnitřní postranní vaz v koleni. K léčbě nyní využívá i antigravitační trenažér AlterG a odhadem za měsíc by se měl vrátit do plné tréninkové zátěže.

První zápas znamenal i další újmu na zdraví. Jan Morávek z utkání odstoupil ještě před začátkem. V jeho případě se jedná o svalové zranění. Lékařský štáb Bohemky odhaduje jeho návrat v plné síle v horizontu tří týdnů.

Na marodce je také nová akvizice Klokanů. Z Teplic příchozí obránce či záložník Jan Shejbal ovšem ve stavu zraněného vědomě přicházel. „U Honzy probíhá doléčení po trhlině v lýtkovém svalu. Měl i častější problémy s achilovkou. Nyní je v adaptačním procesu, kdy trénuje s kondičním trenérem a fyzioterapeuty,“ uzavírá aktuální marodku Stoupa.

K marodce přidal komentář i hlavní trenér Jaroslav Veselý: „Máme tam dvě zranění ze soubojů, tomu se prevencí těžko předejde. U Honzy Shejbala pak pracujeme na tom, aby byl v plné síle připravený na začátku letní přípravy. Ale nevylučujeme, že bude k dispozici už v závěru letošní sezony. Kromě zranění nás ale trápí také nějaká silná viróza, řádí v kabině už dva týdny.“