Do Ďolíčku přijede oblíbený soupeř z Moravy

Ve třetím domácím zápase roku 2023 se Klokani utkají s Brnem.

Do Ďolíčku přijede oblíbený soupeř z Moravy

Poslední únorový víkend přinese pátý jarní duel Bohemians. V domácím prostředí se utkají s letošním prvoligovým nováčkem, kterým je Zbrojovka Brno. Tým z moravské metropole se aktuálně nachází na jedenáctém místě prvoligové tabulky. Naposledy se však Brňané už dočkali tříbodového zisku, když doma dokázali porazit Ostravu. Na jaře si ještě odvezli bod ze hřiště Mladé Boleslavi. Dvě porážky přišly s favority na zisk ligového titulu, a to doma s Plzní (1:3) a na Slavii (0:2). Cesty do Ďolíčku nebývají pro Zbrojovku nijak oblíbené. Naposledy totiž u Botiče bodovala v roce 2015 při remíze (1:1). Poslední vítězství Brna je pak mnohem starší, neboť se zrodilo v srpnu roku 2003 (3:2).

Ve vyrovnané tabulce patřila po podzimu svěřencům trenéra Richarda Dostálka solidní osmá příčka. Fanoušci Zbrojovky se nedočkali nijak vysokého počtu nových akvizic. Své první ligové zkušenosti sbírá Josef Koželuh. Čerstvě jednadvacetiletý obránce přišel na hostování z Viktorie Plzeň. Také druhá posila dorazila ze západu Čech. Střed defenzivy posílil stoper Mohamed Tijani, který už minulý víkend přispěl k výhře nad ostravským Baníkem. Jediným odchozím hráčem se stal Jakub Přichystal. Po dlouhém angažmá v Králově Poli ofenzivní univerzál zamířil na Hanou, a tak se stal hráčem Sigma Olomouc.

Bohemians - Sparta 2:6 (0:1)
Bohemians - Sparta 2:6 (0:1)
Po dvou bodových neúspěších se náskok Klokanů na konkurenty přeci jen zmenšil. Bohemians si však tlak nepřipouští, jak potvrdil asistent Ivan Hašek: Situace v tabulce je v podstatě stále podobná. Ačkoliv jsme ve Skupině o titul, tak ten bodový rozestup, i od týmů ze Skupiny o záchranu, není velký. Důkazem toho je, že právě na jedenácté Brno máme čtyřbodový náskok. Nechceme si však připouštět na sebe nějaký výraznější tlak, než by byl potřeba. Po dvou prohrách máme před sebou domácí zápas, ve kterém si můžeme znovu napravit naše sebevědomí a chceme ho vítězně zvládnout."

Během úvodních jarních zápasů se v Ďolíčku rozrostla marodka. jejím posledním "nováčkem" je Ondřej Petrák, který letos bohužel do zápasu nezasáhne: Zranění Ondry Petráka pro nás je samozřejmě komplikací. Je to už druhý stoper, který nám na jaře vypadl. Oproti Tondovi Křapkovi bohužel už s Ondrou pro tuto sezonu počítat nemůžeme. Pozitivem však je návrat Dana Köstla po karetním trestu, jímž si tuhle ztrátu v defenzivě alespoň můžeme vykompenzovat. Tím však nechci říct, že automaticky Ondru nahradí. Adam Kadlec podal v Českých Budějovicích dobrý výkon, takže se teprve budeme rozhodovat, jak celou sestavu poskládáme."

Bohemians - Sparta 2:6 (0:1)
Bohemians - Sparta 2:6 (0:1)
Výhru Brna nad Ostravou vystřelil nejlepší ligový střelec Jakub Řezníček: O kvalitě Kuby Řezníčka se ani není potřeba bavit. Nejen jeho gólová vizitka to potvrzuje. Zase to ale není nebránitelný útočník. Pokud nedovolíme Brnu jeho nejsilnějších stránek využít, nemusíme se problémů obávat a dost si tím utkání usnadníme. Zápas bude o nás a našem přístupu. Tomu se věnujeme. Chceme se na zápas dobře chystat, předvést dobrý výkon a vytěžit z něj tři body."