Vyrovnané utkání skončilo remízou

Bohemians šli do vedení gólem Prekopa, ale dvacet minut před koncem srovnal Řezníček. 

Vyrovnané utkání skončilo remízou

Už po pár minutách se ukázal při útočné akci Beran. Šikovný záložník v šestnáctce zakončil, bohužel těsně vedle levé tyče. Téměř vzápětí se opřel do balonu Puškáč a přesnou ránou o pravou tyč rozjásal domácí fanoušky. Radost Klokanů překazila intervence videorozhodčího, který gól pro hru rukou neuznal.

Bohemians - Brno
Bohemians - Brno
Ozvalo se i Brno. Nebezpečnou ránu Alliho dokázal vyrazit do bezpečí Jedlička a poradil si také s následným nebezpečným centrem Granečného. napotřetí už se hosté dočkali. Centr od rohového praporku odvrátila obrana Zelenobílých za své pokutové území. Tam si na odražený balon počíhal Granečný. Levonohý obránce okamžitě vypálil a jeho přízemní rána proletěla až do sítě. Ani tento gól neplatil, protože VAR upozornil sudího na ofsajdového postavení jednoho z brněnských hráčů.

Své fyzické dispozice prokázal po dvaceti minutách Řezníček, když přetlačil v souboji Hůlku. Naštěstí se ještě stihl vrátit Kadlec, který nedopřál hostujícímu útočníkovi klid na zakončení, a tak si s jeho zakončením poradil Jedlička. O deset minut později zkusil štěstí zpoza pokutového území Čermák. Jeho ránu u své pravé tyči dokázal lapit Berkovec. V nastavení sehráli Klokani rychlou akci, jíž zastavil na poslední chvíli obranným skluzem Šural, který srazil Čermákovu nabídku na roh.

Vstup do druhého dějství téměř kopíroval ten z derby se Spartou. Uplynulo jen pár minut, když křížný pas Jánoše dolétl až na pravou stranu ke Köstlovi. Defenzivní univerzál přesně našel na přední tyči Prekopa, jehož střela k bližší tyči znamenala vedoucí trefu Bohemians.

Bohemians - Brno
Bohemians - Brno
Za Brno měl ke srovnání blízko Hladík, jenže ve vyložené pozici trefil balon špatně. Díky tomu přežili Klokani tuhle situaci bez úhony na zdraví. Vedení však vydrželo jen dvacet minut. S balonem se pak od půlící čáry pustil vstříc brance Texl. V pokutovém území ho přiťukl Řezníčkovi. Ostřílený hroťák si ho připravil na levou nohu, aby svižnou střelou k pravé tyči srovnal stav duelu.

Rozhodnutí mohlo přijít v podání Klokanů pár minut před koncem. Köstlovo dlouhé autové vhazování propadlo až k Prekopovi. Napodruhé bohužel souhra těchto dvou hráčů neznamenala gól, protože ránu slovenského útočníka z otočky skvělým zákrokem zneškodnil Berkovec. Nastavený čas přinesl ještě jedno zakončení hostujících hráčů. Koželuh poslal balon před branku, kde si na něj vyskočil Řezníček. Svou další branku nepřidal, neboť hlavičkoval nad branku. Bojovný duel s Brnem tak skončil remízou.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Chtěli jsme vyhrát. Přijel kvalitní soupeř, který přes zimní přestávku zlepšil defenzivu. Tušili jsme že by to mohlo být o jednom gólu. Do neuznané branky jsme hráli dobře. Soupeř byl po ní aktivní, což korunoval další neuznaný gól. Hrálo se v takových vlnách. Chvíli jsme tlačili my, chvilku zase Brno. Dobrali jsme se k vedoucí brance a měli bychom zvládnout zápas dohrát. Soupeř vyrovnal individuální akcí. Kdybychom neměli šanci Prekopa, byla by remíza zasloužená. Takhle si myslím, že tuto šanci bychom měli být schopni proměnit. Vzhledem k průběhu mohl být výsledek jakýkoliv. Z tohoto pohledu je remíza zasloužená."