Bohemka doma s Brnem remizovala

Remízový výsledek určily góly Prekopa a Řezníčka.

Bohemka doma s Brnem remizovala

Premiéru v základní jedenáctce si připsal mladý Kadlec. Od začátku nastoupili i Beran, Hála a Köstl. Právě Beran střílel už po pár minutách, rána však jen o kousek minula levou tyč hostující branky. Vzápětí Puškáč střelou o tyč rozjásal fanoušky. Do hry zasáhl VAR, po jehož intervenci nebyla branka uznána. Na opačné straně nebezpečnou ránu Alliho vyrazil Jedlička. Na druhé straně skončila v síti rána Granečného. Kvůli ofsajdu ale gól nebyl regulérní. V osobním souboji pak Řezníček přetlačil Hůlku a uháněl na branku. Vrátil se ještě Kadlec, jenž kanonýra Brna zpomalil a jeho střelu zlikvidoval Jedlička.

Druhý poločas začal pro Klokany výborně. Köstl našel na přední tyči Prekopa, který střelou na přední tyč rozvlnil síť. Těsný náskok ale Klokanům vydržel jen do sedmdesáté minuty. To si udělal prostor v pokutovém území Řezníček a ránou k pravé tyči srovnal stav zápasu. V závěru měl obrovskou šanci Prekop, jenže skvěle ho vychytal Berkovec. V nastavení pak Řezníček hlavičkoval nad branku po centru Koželuha. 

BOHEMIANS PRAHA 1905 - FC ZBROJOVKA BRNO 1:1 (0:0)
Ďolíček • sobota 25.02.2023 • 15:00 • 21. kolo F:L

Branky: 50. Prekop (Köstl) - 70. Řezníček
Rozhodčí: Všetečka - Pečenka, Hádek
ŽK: Granečný (Brno)
Diváci: 4079

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Kadlec, Hůlka, Vondra - Köstl, Jánoš, Čermák, Hála (72. Kovařík) - Beran (72. Nový) - Puškáč (28. Prekop), Drchal (84. Matoušek)
Trenér: Jaroslav Veselý

FC Zbrojovka Brno:
Berkovec - Koželuh, Šural, Tijani, Granečný (62. Divíšek) - Texl, Blecha (62. Falta), Ševčík (86. Rogožan) - Hladík (62. Nečas), Řezníček, Alli (90+4. Pachlopník)
Trenér: Richard Dostálek