Bohemka loupila v Liberci

Dvěma brankami se pod Ještědem blýskl Matoušek a jeden gól si připsal Drchal.

Bohemka loupila v Liberci

Velkou šanci měl po pěti minutách Rondić, ale Jedlička mrštným skokem ránu zlikvidoval. Po chvilce pálil tvrdě Tupta, na brankáře Bohemky si ovšem nepřišel. Na opačné straně Prekop prostrčil míč Drchalovi, který střelou podél Vliegena zařídil Klokanům vedení. Slovenský útočník vedl i další kontr, zakončil ho však ránou nad branku. V závěru první půle si to Matoušek namířil s míčem přímo do šestnáctky, kde střelou k tyči zvýšil vedení.

Z druhého poločasu uběhlo deset minut a Liberec snížil. Tuptovu ránu ze standardní situace vytěsnil Jedlička a Prebsl se následně z dorážky nemýlil. Tupta se později dostal do dalšího zakončení uvnitř velkého vápna, tvrdý projektil si Jedlička pohlídal. Patnácti minut před koncem dodal do svých řad klid Matoušek, jenž se vyhnul všem libereckým obráncům, obešel brankáře a zasunul balon do prázdné branky.

FC SLOVAN LIBEREC - BOHEMIANS PRAHA 1905 1:3 (0:2)
Stadion U Nisy • neděle 05.03.2023 • 14:00 • 22. kolo F:L

Branky: 54. Prebsl - 17. Drchal (Prekop), 45+1. Matoušek, 74. Matoušek
Rozhodčí: Černý - Antoníček, Volf
ŽK: Červ, Prebsl, Valenta, Frýdek, Kozel (hlavní trenér) - Matoušek, Jánoš, Drchal, Nový
Diváci: 1431

FC Slovan Liberec:
Vliegen - Plechatý, Prebsl, Pourzitidis (46. Olatunji) - Ndefe (71. Mészáros), Doumbia (46. Frýdek), Valenta, Červ (70. Kozák), Preisler - Rondić (79. Rabušic), Tupta
Trenér: Luboš Kozel

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Kadlec, Vondra, Hůlka - Köstl, Jindřišek, Jánoš (58. Beran), Kovařík (70. Dostál) - Matoušek (82. Nový) - Prekop (82. Necid), Drchal (70. Mužík)
Trenér: Jaroslav Veselý