Prekop: Na první šestku kvalitu máme

Vítězství v Liberci zhodnotil útočník Erik Prekop.

Prekop: Na první šestku kvalitu máme

Na severu Čech si Erik Prekop připsal asistenci na úvodní gól. Slovenský útočník měl i další šanci a po utkání mluvil o tlaku Liberce a důležitých momentech zápasu.

V Liberci jsme vyhráli poprvé v historii samostatné české ligy. Bylo to cítit na radosti po zápase v kabině?
Radost to byla skutečně obrovská. Věděli jsme, o co se v Liberci hrálo. Soupeři před námi ve svých zápasech zaváhali, což nám umožnilo se v případě zisku tří bodů dotáhnout na páté místo. Z tohoto úhlu pohledu jsme za výhru strašně šťastní. Až teď od tebe jsem se dozvěděl, že Bohemka čekala na výhru v Liberci tak dlouho.

Úvod zápasu patřil Slovanu, ale gól jsme vstřelili my...
Dokázali jsme dobře vyřešit rychlý protiútok. Museli jsme ovšem taky trošku pozměnit rozestavení, protože Liberec nás začal přehrávat. Z různých situací nám vylézal a prezentoval se takovým stylem hry, který jsme mu dovolit nechtěli. Trenéři to trošku přeskupili, že zůstal nahoře jeden útočník a dva hráči byli pod ním. Změna nám přinesla kýžené ovoce v podobě tříbodového úspěchu.

Domácí nás zatlačili ještě po té úvodní brance. V čem jsme dělali chyby?
V některých momentech jsme jednoduše ztráceli míč. Při těchto situacích šlo zachovat více klidu. Povedlo se nám ještě během prvního poločasu dát druhou branku a naopak žádnou neinkasovat.

Byla druhá branka v podstatě rozhodující? Liberec už se v kabině musel chystat na zvrat dvougólového manka, než pouhého jednogólového...
Určitě byl druhý gól důležitý pro další vývoj zápasu. Ještě když inkasujete gól chvilku před koncem poločasu, zamává to s vámi. Z druhé strany bývá dvoubrankové vedení zrádné. Může padnout rychlý gól, dostanete se jednoduše pod tlak a drama je na světě. Takový scénář v podstatě i nastal. Naštěstí Honza Matoušek utekl všem a svůj osmdesátimetrový sprint zakončil gólem, jímž udělal za zápasem definitivní tečku. Do závěru nám třetí branka dodala potřebný klid. Ve zbývajícím čase už jsme zvládli utkání správně dohrát.

Liberec - Bohemians 1:3 (0:2)
Liberec - Bohemians 1:3 (0:2)
Minulý týden sis připsal gól, teď asistenci a v týdnu podal dobrý výkon v poháru. S nadsázkou řečeno, jde o reprezentační formu?
To bych asi úplně neřekl. Takové posouzení je na jiných lidech (úsměv). Já jsem hlavně rád, že po nějakých dvou týdnech jsem herně zase zpět. Na hřišti se cítím dobře, což je pro mě důležité.

Je to velká úleva po třech bodových ztrátách v lize?
Chceme být pořád pokorní a nevyhlašovat do vzduchu nějaké cíle. Společně pochopitelně toužíme po umístění v první šestce. Když se v kabině koukneme kolem sebe, tak vidíme, že kvalitu na to každopádně máme. Mé osobní ambice směřují, abychom skončili ještě o nějakou pozici výš. Tři body z Liberce samozřejmě důležité jsou. Je ovšem nutné je za týden potvrdit také doma proti Pardubicím.